Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ BLOOMBERG ΣΤΗΝΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΙ

“Κ. Στουρνάρα, εφόσον δεν σας ανησυχεί η πιθανότητα δημοσιονομικού κενού για το 2014-2016, εφόσον πιστεύετε πως όλα θα πάνε τέλεια, ότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα επιτευχθούν χωρίς αντιδράσεις, επιτρέψτε μου τελικά να σας ρωτήσω… Υπάρχει κάτι που να σας ανησυχεί τελικά;”…
Αυτή ήταν η ερώτηση που έκανε τον Γιάννη Στουρνάρα «να ιδρώσει» σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg όπου εκλήθη να μιλήσει για την κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας.
Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι βασική ανησυχία για αυτή την χρονιά είναι να δημιουργηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και να επανέλθει η χώρα σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι δεν αποτελεί μεγάλη ανησυχία για την κυβέρνηση να καλύψει το δημοσιονομικό κενό καθώς θεωρεί ότι δεν θα αποτελέσει πρόβλημα.
Πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ δεν θα δανείσει σε χώρα αν δεν έχει πετύχει τους στόχους της και φαίνεται ότι η Ελλάδα ίσως χρειαστεί αναδιάρθρωση της οικονομίας της.
«Φαίνεστε αισιόδοξος κ. Στουρνάρα ότι δεν θα χρειαστείτε άλλη δόση, αλλά δεν ανησυχείτε για πιθανότητα ότι κάτι μπορεί να μην πάει καλά και να ζητήσετε τελικά ξανά λεφτά από την Γερμανία, κάτι που θα προκαλούσε ζήτημα για τις γερμανικές εκλογές που βρίσκονται εν όψει»; Ρώτησε επιπλέον η δημοσιογράφος ενώ ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε ότι ούτε οι γερμανικές εκλογές αποτελούν ζήτημα ανησυχίας για τον ίδιο και την κυβέρνηση.
Στο ζήτημα αν υπάρχει Plan B – ο κ. Στουρνάρας απάντησε ότι δεν υπάρχει και πως όλα έχουν συζητηθεί στο Eurogroup και έχουν αποφασιστεί εκεί όσον αφορά την συνταγή που θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα και σε συνεργασία βέβαια και με την Τρόικα ενώ επεσήμανε ότι «δεν βλέπει ύπαρξη ανάγκης» για Σχέδιο Β, ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου εάν υπάρχει ανησυχία το να περάσουν τα δύσκολα μέτρα λιτότητας και απολύσεων που βρίσκονται στα σκαριά για το επόμενο διάστημα ιδιαίτερα μετά την οριακή πλειοψηφία που απολαμβάνει η κυβέρνηση, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι δεν αποτελεί πρόβλημα και πως έχει την πεποίθηση ότι όλα θα κινηθούν όπως έχουν προγραμματιστεί.
Αν θεωρείτε ότι όλα είναι υπό έλεγχο κ. Στουρνάρα, η πιθανότητα δημοσιονομικού κενού για το 2014-2016, εφόσον πιστεύετε πως όλα θα πάνε τέλεια, ότι οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα επιτευχθούν χωρίς αντιδράσεις, επιτρέψτε μου τελικά να σας ρωτήσω… Υπάρχει κάτι που να σας ανησυχεί τελικά;
Να εφαρμόσουμε ότι έχουμε ως στόχο. Πλέον, κανείς δεν μιλά για έξοδο Ελλάδας από το ευρώ οπότε στόχος μας είναι η εφαρμογή κατά γράμμα του προγράμματος…απάντησε ερχόμενος σε αρκετά δύσκολη θέση ο κ. Στουρνάρας.

ΒΙΝΤΕΟ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ