ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ …ΑΣΑΝΣΕΡ

Κατασκευαστές ενός πολυτελούς κτιρίου στην Ισπανία έδωσαν τόση έμφαση στο σχεδιασμό που στην πορεία ξέχασαν το ασανσέρ, λέει η ισπανική El Pais…
Η κατασκευή του ουρανοξύστη INTEMPO, στο Benidorm της Ισπανίας, άρχισε το 2007, και είχε σχεδιαστεί αρχικά για 20 ορόφους. Αλλά οι κατασκευαστές αποφάσισαν να κάνουν τελικά 47 ορόφους με 269 διαμερίσματα. Όταν ολοκληρωθεί, θα είναι το ψηλότερο κτίριο του Benidorm στα 198 περίπου μέτρα.
Παρέβλεψαν όμως κάτι σημαντικό: οι σχεδιαστές ξέχασαν να δημιουργήσουν το χώρο για το φρεάτιο του ανελκυστήρα. Η El Pais αναφέρει ότι οι αρχιτέκτονες για το έργο παραιτήθηκαν το Μάιο του 2012.
«Είχαμε ακούσει για το ασανσέρ την περασμένη εβδομάδα, όταν συμπεριλάβαμε το κτίριο στη λίστα των κτιρίων προς πώληση», έγραψε ο Terry Walker, ένας εκπρόσωπος του κτηματομεσιτικού γραφείου Walker Property του Λονδίνου.
«Υπό το φως των άλλων προβλημάτων που έχουν ξεπεραστεί στο INTEMPO, είμαστε σίγουροι ότι και τώρα θα βρεθεί λύση”, λέει ο Walker.
Ήδη το 35% των διαμερισμάτων έχουν πωληθεί σε διεθνείς αγοραστές – η ιστοσελίδα περιγράφει τις κατοικίες ως “πολυτελείς σε στυλ του Ντουμπάι.” Το κτίριο αναμένεται να ολοκληρωθεί τελείως μέχρι την άνοιξη του 2014.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ