ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΜΕ ΙΣΤΙΟΦΟΡΟ ΤΙΣ ΗΠΑ, ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Μια οικογένεια από την Αριζόνα που είχε χαθεί στη θάλασσα για εβδομάδες, σε μια αποτυχημένη προσπάθεια να φύγει από τις ΗΠΑ επειδή θεωρεί ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει σε θέματα θρησκείας, επιστρέφει στο σπίτι της σήμερα (Κυριακή)…
Η Hannah Gastonguay, 26 ετών, δήλωσε το Σάββατο ότι η ίδια και ο σύζυγός της αποφάσισαν να κάνουν ένα άλμα πίστης και να δουν πού θα τους οδηγούσε ο Θεός. Έτσι πήραν τα δύο μικρά παιδιά τους και τον πεθερό της και ξεκίνησαν με ιστιοφόρο από το Σαν Ντιέγκο για το μικροσκοπικό νησιωτικό έθνος του Κιριμπάτι, τον Μάιο.
Αλλά λίγο καιρό μετά την έναρξη του ταξιδιού τους, η μικρή τους βάρκα χτυπήθηκε από καταιγίδες, με αποτέλεσμα επί εβδομάδες να είναι έρμαια των κυμάτων της θάλασσας.
Τελικά τους περισυνέλεξε ένα αλιευτικό σκάφους από τη Βενεζουέλα, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε ένα ιαπωνικό φορτηγό πλοίο και έφτασαν στη Χιλή όπου βρίσκονται σε ξενοδοχείο στο λιμάνι της πόλης του San Antonio.
Η πτήση για την επιστροφή τους στην Αριζόνα κανονίστηκε από την πρεσβεία των ΗΠΑ.
«Το ταξίδι μας ήταν πολύ συναρπαστικό και λίγο τρομακτικό σε ορισμένα σημεία,» δήλωσε στο Associated Press η Gastonguay.
Είπε ότι ήθελαν να πάνε στο Κιριμπάτι, διότι το νησί ήταν μικρό και μία από τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.
Το Κιριμπάτι είναι ένα σύμπλεγμα νησιών ακριβώς έξω από τον Ισημερινό, περίπου στα μισά μεταξύ Χαβάης και Αυστραλίας. Ο συνολικός πληθυσμός είναι μόλις πάνω από 100.000 άτομα κατά κύριο λόγο είναι Μικρονησιακής καταγωγής.
Η Hannah Gastonguay δήλωσε ότι η οικογένειά της είχε βαρεθεί τον κυβερνητικό έλεγχο στις ΗΠΑ. «Ως Χριστιανοί δεν πιστεύουμε στις αμβλώσεις, την ομοφυλοφιλία, και στην υπό κρατικό έλεγχο εκκλησία», είπε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ