ΟΙ 10 ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ, ΟΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Η GOOGLE

Πρόσφατα, η Google Apps διεξήγαγε μια έρευνα μεταξύ 2.000 ανθρώπων για να μάθει περισσότερα για τις μεθόδους που ακολουθούν για την επιλογή κωδικών πρόσβασης στους λογαριασμούς τους. Η έρευνα αποκάλυψε μια ανησυχητική πραγματικότητα:
Μπορεί, για παράδειγμα, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου να κάνει καταπληκτική δουλειά για την προστασία του σπιτιού μας, αλλά όταν πρόκειται για την προστασία των ηλεκτρονικών λογαριασμών μας, το όνομα του αγαπημένου μας κατοικίδιου ζώου είναι κυριολεκτικά η χειρότερη δυνατή επιλογή.
Οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν κωδικούς πρόσβασης που βασίζονται σε άμεσα διαθέσιμες πληροφορίες. Αυτό σημαίνει ότι ένας εκπληκτικός αριθμός  λογαριασμών μπορεί να παραβιαστεί με μερικές απλές εικασίες.
Ποιοι είναι λοιπόν οι 10 πιο κοινοί κωδικοί πρόσβασης; Ο κατάλογος έχει ως εξής:
1. Ονόματα κατοικίδιων
2. Μια σημαντική ημερομηνία, όπως η επέτειος γάμου
3. Τα γενέθλια ενός μέλους της οικογένειας
4. Το όνομα του παιδιού σας
5. Το όνομα ενός άλλου μέλους της οικογένειας
6. Η γενέτειρα σας
7. Ένα αγαπημένο μέρος διακοπών
8. Κάτι που σχετίζεται με την αγαπημένη σας ομάδα
9. Το όνομα του/της αγαπημένου/ης σας
10. Η λέξη “Password”
Φυσικά, αν έχετε χρησιμοποιήσει οποιονδήποτε από τους δέκα αυτούς τρόπους για να δημιουργήσετε τους κωδικούς πρόσβασης σας, τότε θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να τους αλλάξετε, ώστε να γίνουν πιο ασφαλείς. Πληροφορίες, όπως γενέθλια, επέτειοι και ονόματα μπορούν εύκολα να βρεθούν στο Facebook. Γι ‘αυτό γενικά συνιστάται να απαντάτε με κάποιο ψέμα όταν απαντάτε στις ερωτήσεις ασφαλείας του λογαριασμού σας (account security questions), ερωτήσεις όπως «ποιο είναι το πατρικό όνομα της μητέρας σας;”
Η μελέτη αποκαλύπτει και μερικές άλλες απαράδεκτες συνήθειες που έχουμε με τους κωδικούς: Σχεδόν οι μισοί από μας (48%) μοιραζόμαστε τους κωδικούς πρόσβασής μας με άλλους, κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να γίνεται. Το 3% γράφουν τους κωδικούς πρόσβασής τους σε κάποιο  σημείωμα κοντά στον υπολογιστή τους ή κολλάνε το σημείωμα πάνω στον υπολογιστή – είναι το ψηφιακό ισοδύναμο με το να αφήνουμε την πόρτα μας ξεκλείδωτη τη νύχτα.
Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ένα χαλαρό κωδικό πρόσβασης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ