ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ; ΝΑΙ, ΤΣΙΜΠΑΝΕ, ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΣΤΟΧΟΥΝ

Γάλλοι επιστήμονες από το Louis Pasteur Institute στο Παρίσι ήταν σε θέση βιντεοσκοπήσουν από πολύ κοντά το τσίμπημα του κουνουπιού, και μαντέψτε τι βρήκαν: Τελικά, δεν είναι τόσο ταλαντούχα!…
Τα κουνούπια δεν έχουν πολύ χρόνο για να κάνουν αυτό που κάνουν. Προσγειώνονται. Τσιμπάνε. Ψάχνουν για αίμα. Μόνο οι κουνουπο-μητέρες χρειάζονται αίμα για να ταΐσουν τα μωρά τους, γι αυτό μόνο τα θηλυκά ορμούν. Ξέρουν ότι δεν είμαστε ευπρόσδεκτοι, γι αυτό πρέπει να είναι καλές σε αυτό που κάνουν. Όμως, σύμφωνα με τους γάλλους επιστήμονες, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Τα κουνούπια δεν λειτουργούν γρήγορα. Θα πρέπει να διαπεράσουν το δέρμα, πράγμα που περιλαμβάνει και το πιπίλισμα κάποιων κυττάρων του δέρματος, να προετοιμαστούν, και στη συνέχεια, να βουτήξουν (αλλά όχι πολύ χαλαρά για να αποφύγουν τα χαστούκια μας που …έρχονται).
Μετακινούν άνετα αυτό το απίστευτα ευέλικτο μέρος του στόματος, αλλά δεδομένου ότι δεν έχουν μάτια εκεί, θα πρέπει να εργαστούν με την αφή, και στις μισές από τις προσπάθειές τους δεν καταφέρνουν να βρουν αίμα.
Γενικά ο μέσος όρος των «επιτυχημένων» προσπαθειών τους δεν είναι καθόλου καλός. Επιπλέον η διαδικασία διαρκεί συνήθως ένας  ή δύο λεπτά. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι, τα κουνούπια, αποδεικνύεται, ότι δεν είναι καθόλου έμπειροι σκοπευτές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ