ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΧΟΛΙΓΟΥΝΤ ΠΟΥ ΜΑΡΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΠΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ

Η είδηση δεν εξέπληξε σχεδόν κανέναν: έπειτα από 13 χρόνια γάμου η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς και ο Μάικλ Ντάγκλας αποφάσισαν να χωρίσουν. Το ζευγάρι δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα την απόφασή του, αλλά δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντάγκλας θα πληρώσει στη σύζυγό του το ποσόν των 300 εκατ. δολαρίων…
Οταν παντρεύτηκαν στις 18 Νοεμβρίου του 2000, ο γάμος τους είχε χαρακτηριστεί «παραμυθένιος». Είχε γίνει στην αίθουσα χορού του ξενοδοχείου Πλάζα της Νέας Υόρκης και οι καλεσμένοι ήταν μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ. Η νεαρή ηθοποιός από την Ουαλλία και ο πρωταγωνιστής του «Βασικού ενστίκτου» έδωσαν τους όρκους τους μπροστά σε αστέρες όπως ο Τζακ Νίκολσον, ο Μπραντ Πιτ και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Η Κάθριν αυτομάτως έγινε μέλος μιας από τις πιο ισχυρές δυναστείες του κινηματογράφου.
Ταυτόχρονα όμως μπήκε και σε ένα άλλο κλαμπ: των πολλά υποσχόμενων γυναικών του Χόλιγουντ των οποίων η καριέρα βάλτωσε ύστερα από έναν «παραμυθένιο» γάμο.
Την εποχή που έγινε κυρία Ντάγκλας η Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς ήταν έτοιμη να κατακτήσει το Χόλιγουντ. Ομορφη και ταλαντούχα, είχε στο ενεργητικό της μεγάλες διεθνείς επιτυχίες, όπως το «Entrapment» που γύρισε με τον Σον Κόνερι και το «Traffic» σε σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ. Οπως όλα έδειχναν, τίποτε δεν μπορούσε να ανακόψει την ανοδική πορεία της. Μετά τον γάμο της όμως η καριέρα της έβαλε «φρένο». Στα 13 χρόνια που ήταν παντρεμένη η μοναδική της εμφάνιση που συζητήθηκε ήταν στο μιούζικαλ «Σικάγο». Οι υπόλοιπες εμφανίσεις της ήταν σε ασήμαντες ως επί το πλείστον ταινίες, που δεν έκαναν θεαματικές επιδόσεις στο box office.
Η Κάθριν δεν είναι το μοναδικό μέλος του κλαμπ. Ενα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Ανέτ Μπένινγκ, η καριέρα της οποίας μπήκε στον «γύψο» μετά τον γάμο της με τον Γουόρεν Μπίτι. Κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μετά την ώθηση που της είχαν δώσει ταινίες όπως το «Grifters», για το οποίο είχε προταθεί για Οσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου, η καριέρα της θα ακολουθούσε την πορεία που ακολούθησε. Αφού εμφανίστηκε στην ταινία «Μπάγκσι» στο πλευρό του Μπίτι, στη συνέχεια τον παντρεύτηκε και έβαλε την καριέρα της σε δεύτερη μοίρα. Μόνο τα τελευταία χρόνια μπορεί κανείς να πει ότι η καριέρα της έχει πάρει λίγο τα πάνω της, με εμφανίσεις κυρίως σε μικρές, ανεξάρτητες παραγωγές, που της δίνουν την ευκαιρία να αναπτύξει το ταλέντο της.
Μια άλλη ιδιαίτερα ταλαντούχα ηθοποιός είναι η Ρόμπιν Ράιτ, η οποία όσο καιρό ήταν παντρεμένη με τον Σον Πεν είχε υποτονική παρουσία στη μεγάλη οθόνη, η οποία δεν ταίριαζε ούτε με την εμφάνισή της ούτε με το ταλέντο της. Χρειάστηκε να πάρει διαζύγιο από τον Πεν για να ξαναδούμε την καριέρα της να ανθίζει με εμφανίσεις σε καταπληκτικές τηλεοπτικές σειρές όπως το «House of Cards» και σε κινηματογραφικές ταινίες όπως το «Two Mothers», στην οποία πρωταγωνιστεί στο πλευρό της Ναόμι Γουότς.    
Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τη Νικόλ Κίντμαν, η οποία είχε περιοριστεί στον δεύτερο ρόλο όσο καιρό ήταν παντρεμένη με τον Τομ Κρουζ, ή την Τζέσικα Λανγκ που είχε σχεδόν χαθεί όσο ήταν παντρεμένη με τον Σαμ Σέπαρντ. Η καριέρα και των δύο απογειώθηκε ύστερα από τα διαζύγιά τους.
Ποια είναι όμως η πραγματική αιτία που όλες αυτές οι υπέροχες γυναίκες μαράθηκαν στη σκιά ενός πιο διάσημου συζύγου; Ισως φταίει το γεγονός ότι τις αποφάσεις τους επηρέαζαν οι άντρες της ζωής τους. Ισως φταίει το ότι παντρεμένες με έναν αστέρα του Χόλιγουντ ήταν λιγότερο πρόθυμες να πάρουν ρίσκα που πιθανόν να έπαιρναν αν ήταν ανύπαντρες. Ισως η ασφάλεια ενός γάμου τις εμπόδισε να κυνηγήσουν τις φιλοδοξίες τους με μεγαλύτερο ζήλο. Το βέβαιο πάντως είναι ότι οι καριέρες αυτών των γυναικών ίσως ήταν πολύ διαφορετικές εκτός ενός «χρυσού» γάμου…

tovima.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ