ΤΑ RINGTONES ΣΙΓΗΣΕ Η ΚΡΙΣΗ

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, στην Ελλάδα το ποσοστό των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο είναι κάτω από 35%, οι συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας μειώνουν το χρόνο σύνδεσής τους στο διαδίκτυο επειδή τους προβληματίζει το κόστος (53%) και… περιορίζουν τις κλήσεις από το κινητό τους στο εσωτερικό και στο εξωτερικό (81%). Κλήσεις μέσω διαδικτύου πραγματοποιεί το 29%.
Αναλυτικά, πάνω από 55% είναι το ποσοστό των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας με δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο στη Σουηδία, τη Δανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Φινλανδία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, αλλά πέφτει κάτω από το 35% στο Βέλγιο, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Πορτογαλία, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Στις χώρες με το χαμηλότερο ποσοστό χρήσης έξυπνων κινητών (smartphone) οι συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας μειώνουν το χρόνο σύνδεσής τους στο διαδίκτυο επειδή τους προβληματίζει το κόστος: Πορτογαλία (58%), Ελλάδα (53%), Κύπρος (52%), Βέλγιο (47%), Ρουμανία (45%) και Ουγγαρία (35%).
Για τον ίδιο λόγο περισσότεροι από τους μισούς πολίτες της ΕΕ περιορίζουν τις κλήσεις από το κινητό τους στο εσωτερικό (55%) και στο εξωτερικό (54%). Αυτό συμβαίνει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70% στην Ελλάδα (81%), την Πορτογαλία (79%), την Ιρλανδία (72%) και τη Ρουμανία (71%).
Αύξηση έχει σημειώσει η ευρυζωνική οικιακή σύνδεση που κυμαίνεται πλέον στο 72,5% των νοικοκυριών στην ΕΕ από 67,3% το 2011.
Τηλεφωνικές κλήσεις μέσω διαδικτύου
Αύξηση σημειώνεται επίσης στις τηλεφωνικές κλήσεις μέσω διαδικτύου («φωνητικές υπηρεσίες μέσω του πρωτοκόλλου Ίντερνετ» ή «VOIP») που φτάνει πλέον στο 34%, ποσοστό αυξημένο κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες το 2012 έναντι του 2011.
Το 28% χρησιμοποιεί το διαδίκτυο για να συνομιλεί με άλλους χρήστες του ίδιου δικτύου VOIP δωρεάν, ενώ το 4% το χρησιμοποιεί για φθηνότερες διεθνείς κλήσεις.
Οι κλήσεις μέσω διαδικτύου είναι εξαιρετικά δημοφιλείς στη Βουλγαρία (57%), την Κύπρο (55%), την Εσθονία (54%), τη Λιθουανία και τη Λετονία (51%) και λιγότερο στην Ελλάδα (29%), την Ισπανία (28%), την Ιταλία, (26%) και την Πορτογαλία (18%). Η αυξημένη χρήση της υπηρεσίας VOIP φαίνεται ότι ακολουθεί την αύξηση της ευρυζωνικότητας: για παράδειγμα, στην Κύπρο το ποσοστό των συνδεδεμένων νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 11% το 2012, ενώ η χρήση της υπηρεσίας VOIP αυξήθηκε κατά 16 μονάδες.

thebest.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ