ΚΡΑΤΟΣ ΘΥΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής
Ούτε στους πλέον σκληρούς εφιάλτες μας δεν θα μπορούσαμε να διανοηθούμε πριν από λίγα χρόνια, ότι ένα 18χρονο παιδί που ακόμη δεν πρόλαβε να γνωρίσει τι είναι η ζωή και πόσες είναι οι δυσκολίες της, αλλά και οι χαρές της, θα αναγκαζόταν σε βίαιο θάνατο επειδή, άκουσον – άκουσον, δεν είχε να πληρώσει το εισιτήριο του στην αστική συγκοινωνία…
Και δεν είχε να πληρώσει το εισιτήριο, όχι επειδή σπατάλησε τα λεφτά που του έδωσαν οι φτωχοί γονείς του, αλλά απλά επειδή δεν είχε λεφτά λόγω της κρίσης, της ανεργίας, της ανέχειας που μαστίζει αυτή τη χώρα εξαιτίας των επιλογών που έκαναν οι ανίκανοι νεοφιλελεύθεροι πολιτικοί της.
Δυστυχώς στην Ελλάδα του πνεύματος, των ολυμπιακών αγώνων, του σκληρού πυρήνα του ευρώ, και των εφοπλιστών, το κράτος εξοντώνει όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις παράλογες και λιγότερο παράλογες απαιτήσεις του.
Ειδικά για το θέμα των ελλειμμάτων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας που ανήκουν στο δημόσιο, οι αρμόδιοι υπουργοί και τα παπαγαλάκια τους στα κεντρικά ΜΜΕ φρόντισαν όλο το προηγούμενο διάστημα να ρίξουν ανάθεμα σε όλους τους φτωχοδιάβολους που δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήριο, αλλά και σε όλους εκείνους που λόγω της κρίσης έχουν αναπτύξει ένα κίνημα αλληλεγγύης δίνοντας  ο ένας το εισιτήριο στον άλλο.
Φυσικά και δεν σκέφτηκαν ότι σε ένα κράτος που διαλύει τον κοινωνικό ιστό, που έχει επίσημα 1,5 εκ. ανέργους και εκατομμύρια υποαπασχολούμενους και υποαμειβόμενους, θα πρέπει να υπάρξει μια άλλη αντιμετώπιση για όσους δεν έχουν να πληρώσουν το εισιτήριο, όπως για παράδειγμα δωρεάν κάρτες απεριόριστων διαδρομών για ανέργους, ΑμεΑ, αποδεδειγμένα φτωχούς κ.λπ.
Αντίθετα οι φωστήρες των υπουργείων σπατάλησαν ζεστό χρήμα για διαφήμιση μέσω των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών και των κεντρικών συγκροτημάτων του Τύπου με την οποία μας καλούσαν να μην επιτρέπουμε και να μην προωθούμε τη λαθρεπιβίβαση στα ΜΜΜ της πρωτεύουσας.
Και σαν να μην έφτανε αυτό δημιούργησαν και τάγματα δήθεν εθελοντών, οι οποίοι ως άλλοι ταγματασφαλίτες, πραγματοποιούν ελέγχους και εισπράττουν ως δική τους αμοιβή το 10% των προστίμων που επιβάλουν, σε όσους δεν πληρώνουν εισιτήριο.
Δηλαδή οι Γκεμπελίσκοι της κυβέρνησης εκμεταλλευόμενοι τις χαμηλές αντιστάσεις, και κυρίως την ανέχεια κάποιων, τους δίνουν μια δήθεν εξουσία και τους αμολούν σαν άγρια σκυλιά στους δρόμους για να κατασπαράξουν όποιον αδύναμο βρεθεί στο δρόμο τους.
Ένας τέτοιος ελεγκτής βρέθηκε προχθές απέναντι από τον άτυχο 18χρονο απαιτώντας να του πληρώσει πρόστιμο για το εισιτήριο που δεν είχε.
Δυστυχώς το ένα θύμα έγινε ο θύτης, αλλά για μια ακόμη φορά ο μεγάλος εγκληματίας, το ανάλγητο ελληνικό κράτος, παραμένει στο απυρόβλητο.   
 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ