ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΓΕΛ

john (2)Η παραχώρηση ενός κατάλληλα διαμορφωμένου χώρου για τις προπονήσεις των αθλητριών της Γυμναστικής Ένωσης Λάρισας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που πραγματοποίησε με την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Γιώργος Βαϊόπουλος.

Ο κ. Βαϊόπουλος, που συνοδευόταν από τις βραβευμένες σε Ελλάδα και εξωτερικό αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής και προπονήτριες, πλέον, της Γυμναστικής Ένωσης Λάρισας, κ.κ. Εκατερίνα Ντουλάμοβα, Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Βασιλεία Ζάχου και Ευδοξία Πιτσίλκα, ζήτησε τη συνδρομή της Αντιπεριφέρειας Λάρισας στην εύρεση ενός κατάλληλα διαμορφωμένου μόνιμου χώρου άθλησης και προπόνησης για τις αθλήτριες του συλλόγου. Ο πρόεδρος της Γ.Ε.Λ. υπερτόνισε στην αντιπεριφερειάρχη την αναγκαιότητα χρήσης ενός τέτοιου χώρου, προκειμένου οι αθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής της  Λάρισας να προπονούνται τακτικά, σε συγκεκριμένες ώρες, για να παραμείνουν στο σπουδαίο αγωνιστικό επίπεδο στο οποίο ήδη βρίσκονται. Ως εκ τούτου ο χώρος, όπως συμπλήρωσε, θα πρέπει να είναι τέτοιων προδιαγραφών, ούτως ώστε τα κορίτσια του αθλητικού συλλόγου να έχουν τη δυνατότητα να εξασκούνται στα κατάλληλα όργανα, που απαιτούν την εκτέλεση ασκήσεων σε μεγάλο ύψος.

«Η ρυθμική και η ενόργανη γυμναστική αποτελούν τη βάση όλων των αθλημάτων και για το λόγο αυτό αιτούμαστε η Πολιτεία να δείξει μεγαλύτερη προσοχή στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως Γυμναστική Ένωση Λάρισας. Οι φιλοδοξίες μας για συμμετοχή σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ρυθμικής γυμναστικής αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες βασίζονται στο αγωνιστικό επίπεδο των αθλητριών του συλλόγου, ωστόσο, για να παραμείνουν οι αθλήτριές μας σε αυτό το επίπεδο, θα πρέπει να επιλυθούν, πρώτα, κάποια τεχνικής φύσεως προβλήματα, όπως είναι και η εύρεση ενός μόνιμου χώρου προπονήσεων. Αυτός είναι και ο λόγος της επίσκεψης μας στην κ. Καραλαριώτου, η οποία επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την επίλυση αυτού του προβλήματος που αντιμετωπίζουμε», κατέληξε ο κ. Βαϊόπουλος.

Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο και τις προπονήτριες της Γυμναστικής Ένωσης Λάρισας για το σπουδαίο έργο που παράγουν, έργο, που όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά, μας οδήγησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012, με τη συμμετοχή της τωρινής προπονήτριας της Γ.Ε.Λ. και καταξιωμένης πρωταθλήτριας, κ. Βασιλείας Ζάχου, άκουσε με μεγάλη προσοχή τον πρόεδρο και τις προπονήτριες του συλλόγου για το πρόβλημα χώρου προπονήσεων που αντιμετωπίζουν και τόνισε συγκεκριμένα: «Το άθλημα της ρυθμικής και ενόργανης γυμναστικής έχει φέρει πολλές επιτυχίες στην πόλη μας και ευελπιστούμε σε ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον, επιτυχίες οι οποίες θα προσφέρουν ακόμη περισσότερες συγκινήσεις στους Λαρισαίους. Άλλωστε την ομορφιά του αθλήματος της ρυθμικής γυμναστικής την ανακαλύψαμε δια ζώσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρυθμικής Γυμναστικής που διεξάχθηκε στην πόλη μας από τις 10 έως τις 12 Μαΐου, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Όμως, δεν είναι δυνατόν, εν έτει 2013 σπουδαίοι αθλητικοί σύλλογοι που μας έχουν κάνει υπερήφανους στο παρελθόν, όπως είναι η Γυμναστική Ένωση Λάρισας που αριθμεί πάνω από 450 αθλήτριες και αθλητές, να αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, που έχουν να κάνουν με το σπουδαιότερο κομμάτι της προετοιμασίας τους, αυτό των προπονήσεων. Εμείς, ως Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, θα κάνουμε ό, τι μπορούμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, προκειμένου να βρεθεί άμεσα ο κατάλληλος αθλητικός χώρος που θα φιλοξενεί μόνιμα τις αθλήτριες της Γυμναστικής Ένωσης Λάρισας, ούτως ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα και αδιάκοπα τις προπονήσεις τους. Ως Αντιπεριφέρεια Λάρισας επενδύουμε πολλά στον αθλητισμό και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.»

Παρόντες κατά τη συνάντηση του προέδρου και των προπονητριών του συλλόγου με την κ. Καραλαριώτου ήταν και οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ.κ. Χρήστος Σιδερόπουλος και Θανάσης Παιδής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ