ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΟΙ “ΠΙΕΣΕΙΣ” ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΦΠΑ

agrotisΑνακοίνωση της ΕΟΑΣ νομού Λάρισας

Χιλιάδες αγρότες του Νομού Λάρισας δεν έχουν εισπράξει την επιστροφή του ΦΠΑ την ίδια στιγμή που παραμένουν απλήρωτοι από τα προϊόντα τους και ταυτόχρονα χρειάζεται να ξοδεύουν για να καλλιεργούν, για να αντιμετωπίσουν τα τρέχοντα έξοδα των οικογενειών τους  αλλά και για να πληρώσουν τα διάφορα χαράτσια που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

Έγκαιρα η ΕΟΑΣΝΛ είχε προειδοποιήσει τους αγρότες για αυτή την εξέλιξη καθώς φέτος δεν φτάνει που η επιστροφή του ΦΠΑ έχει μειωθεί στο 6% σε σχέση με πέρυσι που ήταν 11% αλλά συνδέθηκε χωρίς καμιά λογική αιτιολόγηση με το πλαφόν παραγωγής που έχει ορίσει και ασφαλίζει ο ΕΛΓΑ με αποτέλεσμα χιλιάδες αγρότες να έχουν μπει στον έλεγχο ότι δηλώνουν πλαστά τιμολόγια και ανακριβή  παραγωγή.

Αυτός είναι ο κύριος λόγος της καθυστέρησης αφού αν μπει κάποιος στον έλεγχο τότε θέλει 6-8 μήνες να ελεγχθεί η δήλωση του ιδιαίτερα με την έλλειψη προσωπικού και το κλείσιμο των επαρχιακών ΔΟΥ για την οποία φυσικά δεν ευθύνονται οι αγρότες αλλά πληρώνουν τις συνέπειες.

Έτσι αντηχούν τουλάχιστον ως κοροϊδία στα αυτιά των αγροτών τα δημοσιεύματα που εμφανίζουν  τον αναπληρωτή υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Χαρακόπουλου να πιέζει και να εξασφαλίζει την πιο γρήγορη καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ στους αγρότες.

Τον ΦΠΑ έπρεπε να τον έχουμε εισπράξει τον Μάιο και μπαίνουμε στον Σεπτέμβριο με χιλιάδες εκκρεμότητες. Αυτό δεν λέγεται σίγουρα γρήγορη καταβολή της επιστροφής του ΦΠΑ.

Θυμίζει πολύ τις αντίστοιχες βαρύγδουπες δηλώσεις του κ. Χαρακόπουλου ότι κανένας αγρότης δεν θα πληρώσει τα 30€ για να κάνει την δήλωση του ΟΣΔΕ και τελικά σε όλα τα επαρχιακά κέντρα δηλώσεων ΟΣΔΕ της ΠΑΣΕΓΕΣ όλοι οι αγρότες εκβιαστικά κατέβαλαν τα 30€ για να συμπληρώσουν τις δηλώσεις τους.

Απαιτούμε να σταματήσει η κοροϊδία και να καταβληθεί άμεσα η επιστροφή του ΦΠΑ στους αγρότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ