ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο Μ. ΣΑΚΕΛΑΡΗΣ

johnΕπίσκεψη στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/σης του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας πραγματοποίησε το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Μιχάλης Σακελάρης όπου έγινε δεκτός από την Αν. Προϊσταμένη Περιφερειακής Δ/νσης κ. Όλγα Τσιούρβα.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον ΟΑΕΔ τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο.

Το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας μονοπώλησε το ενδιαφέρων των δύο πλευρών και ο κ. Σακελάρης ζήτησε από την κ. Τσιούρβα, σε τοπικό επίπεδο παρά τα όσα προβλήματα έλλειψης προσωπικού του οργανισμού την όσο το δυνατό καλύτερη στήριξη και εξυπηρέτηση των ανέργων συμπολιτών μας που βιώνουν χειρότερα από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα στην χώρα μας τα τραγικά αποτελέσματα των πολιτικών των μνημονίων και της εξαθλίωσης που εφαρμόζονται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την ανεργία έχουμε ξεκάθαρη θέση και μεταξύ άλλων προτείνουμε το επίδομα ανεργίας να γίνει Επίδομα Απασχόλησης με ταυτόχρονη αύξησή του κατά 25% και με τον εργοδότη που θα προσλαμβάνει τον άνεργο να καταβάλει μόνο τη διαφορά μεταξύ του επιδόματος και των καθαρών αποδοχών της μηνιαίας μισθοδοσίας του.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Σακελάρη στις αρμοδιότητες της Εργατικής Εστίας που έχει αναλάβει ο ΟΑΕΔ και στο ότι για πρώτη χρονιά φέτος, δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ μένουν χωρίς τις αναγκαίες λόγω ηλικίας αλλά και λόγω της οικονομικής κατάστασης, ολιγοήμερες διακοπές πού όλα τα χρόνια παρείχε η Εργατική Εστία στους δικαιούχους συνταξιούχους του ΙΚΑ.

Η κ. Τσιούρβα από την πλευρά της δήλωσε πως παρά τις σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την εξυπηρέτηση των 25.500 επίσημα καταγεγραμμένων ανέργων στον νομό Λάρισας, την στιγμή που υπάρχουν μέρες που ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετείτε από τον ΟΑΕΔ Λάρισας ξεπερνά τους 1.000 έχοντας προστεθεί στις αρμοδιότητες εκτός της εργατικής εστίας και ο ΟΕΚ με ότι αυτό συνεπάγεται από όγκο δουλειάς και ευθύνης απέναντι στον πολίτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ