ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΟΛΜΕ«Λουκέτο» σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης βάζει η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών αλλά και του διοικητικού προσωπικού των ΑΕΙ και ΤΕΙ και ενώ την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Συγκεκριμένα:

Σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια:

– Η πρόεδροι των ΕΛΜΕ κατά τη συνεδρίαση με το δ.σ. της ΟΛΜΕ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 5θημερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχής γενομένης από την 16η Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα η ΟΛΜΕ απέστειλε επιστολή προς τους γονείς των μαθητών τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εμείς, οι καθηγητές και οι καθηγήτριές σου, σου ζητάμε να σταθείς στο πλάι μας, να προσθέσεις την αποφασιστικότητά σου στη δική μας και να γίνεις μέρος του τεράστιου λαϊκού ποταμιού που θα γεμίσει τους δρόμους της χώρας και θα νικήσει!». Και προσθέτουν: «Ας μας απαντήσουν. Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 16.000 λιγότερους καθηγητές; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με 27αρια και 30αρια τμήματα, με μετακινήσεις μαθητών και κατευθύνσεων; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία χωρίς ένας μεγάλος αριθμός μαθητών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ (περίπου 15.000) να βρίσκει τον καθηγητή του και τον τομέα στον οποίο φοιτούσε και θα ήθελε να συνεχίσει να φοιτά; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με καθηγητές που δεν ξέρουν σε ποια και πόσα σχολεία θα διδάξουν, σε ποια περιοχή της χώρας θα δουλέψουν κι αν θα έχουν δουλειά το επόμενο διάστημα; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με λειτουργικές δαπάνες μειωμένες κατά 60%. χωρίς χρήματα για ρεύμα, νερό, θέρμανση; Μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με προγράμματα που αναμορφώνονται κάθε ημέρα;».

– Η Διδασκαλική Ομοσπονδία (ΔΟΕ) έχει προκηρύξει 48ωρη απεργία για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, ενώ υπάρχουν σκέψεις να συντονισθεί με την ΟΛΜΕ. Μάλιστα, για την Τρίτη, έχει προγραμματιστεί συνάντηση του ΔΣ της ΟΛΜΕ με τη ΔΟΕ.

– Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί αποφασίζουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας για 48ωρη απεργία στις 16,17 Σεπτεμβρίου

Σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

– Οι διοικητικοί υπάλληλοι προχωρούν σε δύο 48ωρες απεργίες, αρχής γενομένης από αύριο Τρίτη (10 και 11/9 και 12 και 13/9), ενώ θα ακολουθήσει πενθήμερη απεργία από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, ως αντίδραση των 1500 διαθεσιμοτήτων

– Κλειστό θα παραμείνει αύριο Τρίτη, το Πανεπιστήμιο Αθηνών με απόφαση της Συγκλήτου του. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συγκλήτου , σε έκτακτη συνεδρίαση «εξετάστηκε εκ νέου η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων να τεθεί σε διαθεσιμότητα διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, παρά το γεγονός ότι η ενέργεια αυτή παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος, το οποίο θεμελιώνει  καταφανώς το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, και εμποδίζει πλέον την ακαδημαϊκή λειτουργία του Ιδρύματος».  Μάλιστα, η Σύγκλητος του Ιδρύματος δηλώνει ότι θα επανακαθορίσει τη στάση της σε νέα συνεδρίαση. Παράλληλα μία σειρά τμημάτων του Καποδιστριακού έχουν ανακοινώσει την αναστολή των εξετάσεων μέχρι την Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε ο γενικός διευθυντής της διοίκησης του πανεπιστημίου, Παναγιώτης Φωτόπουλος, στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιστοιχούν 9,5 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 100 φοιτητές, στη Βρετανία 7,9, ενώ στο Πανεπιστήμιο Αθηνών μόλις 2.

– Κλειστό θα είναι  από την Τρίτη 10/9/13 έως τη Δευτέρα 16/9/13 και το ΕΜΠ με απόφαση των μελών ΔΕΠ τα οποία θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους σε νέα Γ.Σ. τη Δευτέρα 16/9/13 και ώρα 12.00.

– Κλειστά θα παραμείνουν αύριο και τα ΤΕΙ με απόφαση των προέδρων τους.

Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος των εγγραφών ξεκινά την Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 27 του μηνός.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com