ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΞΟΔΕΥΕΙ ΜΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΥΠΕΡ-ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Με μια πρώτη ματιά, αυτές οι ιδιαίτερα δελεαστικές εικόνες μοιάζουν με πολύ καλής ποιότητας φωτογραφίες, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής…

Ο καλλιτέχνης Tom Martin, 26 ετών, ξοδεύει δύο μήνες ώστε να δημιουργήσει το κάθε ένα από αυτά τα κομμάτια, ώστε να μοιάζουν με αληθινά. Κάθε κομμάτι είναι τουλάχιστον ένα μέτρο σε μήκος και πουλιέται για £ 17.000

Ο καλλιτέχνης σημειώνει: «Η ζωγραφική μου αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Καθώς ζωγραφίζω προσπαθώ να απεικονίσω την πραγματικότητα όσο καλύτερα μπορώ. Δεν σταματώ παρά μόνο όταν το πετύχω.

Χρησιμοποιώ φωτογραφίες ως σημείο αναφοράς για τη δημιουργία του κάθε κομματιού, αλλά οι πίνακές μου δεν είναι ποτέ απλώς ένα αντίγραφο της φωτογραφίας. Η φωτογραφία χρησιμοποιείται μόνο ως υπενθύμιση του τι ήταν παρόν σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η κάμερα είναι ένα εργαλείο για να δούμε κάτι , ενώ το πινέλο είναι εργαλείο ζωγραφικής».

Το θέμα των τροφίμων ήταν η έμπνευση για τη νέα συλλογή του καλλιτέχνη, ο οποίος είναι δεινός λάτρης της καλής φυσικής κατάστασης. Και συνέχισε: «Έχω επικεντρωθεί στα τρόφιμα και το περιεχόμενό τους, επειδή παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στη ζωή μου αυτή τη στιγμή. Είμαι φανατικός λάτρης της καλής φυσικής κατάστασης και μαζί με αυτό έρχεται και η υγιεινή διατροφή και γνώση για το πώς το σώμα σας χρησιμοποιεί τους υδατάνθρακες και τις πρωτεΐνες.

«Είναι δουλειά που απαιτεί αφοσίωση και πολλές ώρες. Η Plus One Gallery με ανέλαβε κατ ‘ευθείαν από το πανεπιστήμιο και είναι η αποκλειστική μου  αντιπρόσωπος από τότε.

Περισσότεροι πίνακες ΕΔΩ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ