ΑΡΝΗΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ «ΆΝΩ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

1Η ονομασία «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» απορρίφθηκε από το 53,6% και απέσπασε θετική γνώμη από το 37,5% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ που έγινε για λογαριασμό του αντιπολιτευόμενου εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού Focus…

Η συγκεκριμένη ερώτηση της δημοσκόπησης ήταν η εξής: «Η τελευταία πρόταση του Μάθιου Νίμιτς για συμβιβασμό με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας είναι “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Εάν με το συμβιβασμό αυτό προστατεύεται η “μακεδονική” εθνική ταυτότητα, είναι για σας αποδεκτή λύση το όνομα “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας”;».

Το 53,6% απάντησε “όχι”, ενώ το 37,5% απάντησε “ναι”. Πιο αρνητικοί ήταν οι Σλάβοι ερωτηθέντες, ενώ πιο θετικοί ήταν οι Αλβανοί. Συγκεκριμένα, μεταξύ των Σλάβων ερωτηθέντων της δημοσκόπησης, το 64,8% απάντησε “όχι”, ενώ το 29,3% απάντησε “ναι” και μεταξύ των Αλβανών ερωτηθέντων, το 24,9% απάντησε “όχι”, ενώ το 59,1% απάντησε “ναι”.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε, από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.560 ερωτηθέντων. Διενεργήθηκε από την εταιρεία Rating, η οποία θεωρείται από τις εγκυρότερες στην ΠΓΔΜ, όπου γενικά στο πεδίο των εταιρειών δημοσκοπήσεων καταγράφεται έλλειμμα αξιοπιστίας, για λογαριασμό του αντιπολιτευόμενου εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού Focus.

enet.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ