«ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ» ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ

Αναπάντητα ερωτήματα προκύπτουν στην υπόθεση του θανάτου του δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη, γνωστού από την υπόθεση Μαρκογιαννάκη το 2006, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο Πανεπιστήμιο του Brighton…

Ο Χ. Ξεκουκουλωτάκης πέθανε τον Απρίλιο του 2013, αναφέρει το newsletter του ιδρύματος. Η ανακοίνωση του πανεπιστημίου η οποία δημοσιεύτηκε τον Ιούνιο του 2013, δηλαδή δύο μήνες μετά το θάνατό του, κάνει λόγο για τραγικό συμβάν, ωστόσο δεν κάνει αναφορά στα αίτια, εγείροντας ερωτήματα.

Ο δημοσιογράφος είχε γίνει γνωστός στο πανελλήνιο με την υπόθεση Μαρκογιαννάκη το 2006. Ο τότε υφυπουργός Δημόσιας Τάξης σε ομιλία του στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. Καστελίου στην Κρήτη αναφέρθηκε με απαξιωτικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό.

Ο Μαρκογιαννάκης είχε αρνηθεί ότι έκανε τέτοιες δηλώσεις, αλλά ο Ξεκουκουλωτάκης είχε ηχητικό ντοκουμέντο από τους χαρακτηρισμούς. Η δημοσιοποίηση της κασέτας είχε οδηγήσει στην παραίτηση Μαρκογιαννάκη από την κυβέρνηση .

Από την στιγμή εκείνη ο Ξεκουκουλωτάκης σε κάθε εμφάνισή του εξέφραζε το φόβο του για τη ζωή του, καθώς όπως υποστήριζε δεχόταν απειλές. Η κατάσταση αυτή τον είχε οδηγήσει το 2008 στην φυγή του από την Ελλάδα και την εισαγωγή του στο πανεπιστήμιο του Brighton στη Μεγάλη Βρετανία.

topontiki

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ