NUMBER ONE ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΑΛΤΑΚΗ

 8Κανείς δεν περίμενε ότι η πρωτιά της Ελενας Παπαρίζου στη Γιουροβίζιον του Κιέβου θα έφερνε τέτοια αναταραχή και χάος στους μουσικούς κόλπους μέχρι και σήμερα. Η διαμάχη του Μάνου Ψαλτάκη και του Χρήστου Δάντη για την «πατρότητα» του νικητήριου τραγουδιού,…

που κρατάει από το 2005, πήρε νέα τροπή την περασμένη Τετάρτη, με τον πρώτο να πετυχαίνει την πρώτη του δικαίωση. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τετάρτη, έκρινε ότι πνευματικός ιδιοκτήτης του κουπλέ του «My Number One» είναι ο Μάνος Ψαλτάκης και όχι ο Χρήστος Δάντης, επιδικάζοντας μάλιστα και χρηματική αποζημίωση για ηθική βλάβη.Η Ελενα Παπαρίζου τη στιγμή της στέψης της στην Ουκρανία.

Ο δικαιωμένος -προς το παρόν- συνθέτης είχε καταθέσει και μήνυση εναντίον του συναδέλφου του, όμως την απέσυρε, αφού δεν επιθυμούσε την ποινική δίωξη του Χρήστου Δάντη, αλλά να αναγνωριστεί ότι το τραγούδι που αγαπήθηκε από Ελληνες, αλλά και ξένους eurofans -και όχι μόνο- έχει τη δική του υπογραφή. Πάντως, η υπόθεση αναμένεται να μας απασχολήσει αρκετό καιρό ακόμη, αφού ο Χρήστος Δάντης έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση, οπότε η διαμάχη μπορεί να φτάσει μέχρι και στον Αρειο Πάγο. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δεν θέλησε να πάρει θέση, καθώς η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών δεν έχει φτάσει ακόμη στα χέρια του, σύμφωνα με τον ίδιο.

Βόμβα μεγατόνων στο facebook

Με ένα πανηγυρικό μήνυμα στο facebook ο Μάνος Ψαλτάκης ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς του φίλους την απόφαση του δικαστηρίου, βάζοντας προς το παρόν τέλος στη χρόνια δικαστική διαμάχη που είχε με τον Χρήστο Δάντη για την «πατρότητα» του «My Number One». «Βόμβα μεγατόνων. Σήμερα το πρωί 12-9-2013 βγήκε απόφαση για το τραγούδι που πήρε την πρώτη θέση το 2005 στη Eurovision «My Number One», είναι μουσική σύνθεση του Μάνου Ψαλτάκη» γράφει στην προσωπική του σελίδα στο facebook και συνεχίζει: «Αυτό να γίνει μάθημα στις φίρμες που, ενώ υπάρχουν συνθέτες με εκπληκτικά τραγούδια, αυτοί και τα χώνουν, και παίρνουν αηδίες. Το κλιμακωτό σύστημα το πολέμησα και το νίκησα, κάντε κι εσείς το ίδιο, στη μουσική δεν χωράει σύστημα και η κλίκα έως εδώ». Αυτά τα λεγόμενά του, όπως φάνηκε, ήταν αρκετά για να ξεκινήσει θύελλα αναπαραγωγής και μηνυμάτων.

Η «Espresso» μίλησε με τον μουσικοσυνθέτη λίγες ώρες μετά την ανάρτηση που έκανε. «Εμένα με ενδιέφερε η πρωτόδικη απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, το οποίο με δικαίωσε. Αναφέρει ότι είναι, καθαρά, κλεμμένο το τραγούδι και κάθε φορά που ο Χρήστος Δάντης λέει πως είναι δικό του, θα πληρώνει 1.000 ευρώ». Οσο για το τι θα κάνει αν ο Χρήστος Δάντης ασκήσει έφεση, ο Ψαλτάκης λέει: «Και στο εφετείο να πάει, κακό δικό του θα κάνει. Αν θυμάστε, στις συνεντεύξεις μου από τότε έλεγα “κακό της κεφαλής του”, γιατί δεν επιθυμούσα να κάνω τίποτα, αυτός ήθελε να κάνει μαγκιές». Οσο για τα χρήματα που ενδέχεται να κερδίσει από αυτή την υπόθεση; «Εμένα δεν με ενδιαφέρουν τα λεφτά, γιατί είμαι αρκετά μάγκας και έξυπνος να ζω και χωρίς αυτά» καταλήγει.

espressonews

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ