GUARDIAN: Η Χ.Α ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΚΛΙΜΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ

Η βρετανική εφημερίδα Guardian σε άρθρο της κάνει λόγο για κλίμα Εμφυλίου που καλλιεργεί η Χρυσή Αυγή. Σημειώνει ότι χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για το χτύπημα κατά μελών του ΚΚΕ, που είχε ως απολογισμό εννέα τραυματίες…

Στο άρθρο της με τίτλο “Οι Έλληνες διαμαρτύρονται κατά της επίθεσης της Χ.Α σε βάρος κομμουνιστών” η βρετανική εφημερίδα χαρακτηρίζει το συμβάν στο Πέραμα ως την πλέον σοβαρή πράξη βίας αφότου η Χρυσή Αυγή εξελέγη στο κοινοβούλιο και κάνει εκτενή αναφορά στην ανακοίνωση του ΚΚΕ περί δολοφονικής επίθεσης. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η επίθεση το βράδυ της Πέμπτης εκδηλώθηκε μόλις λίγες ημέρες πριν το φεστιβάλ της ΚΝΕ και ενώ εντείνονται οι φόβοι ότι η ακροδεξιά προσπαθεί να καλλιεργήσει ατμόσφαιρα εμφυλίου στην Ελλάδα. “Μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν ανοιχτά προβλέψει ότι η χώρα που μαστίζεται από το χρέος οδεύει προς τον εμφύλιο πόλεμο” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το άρθρο αναφέρεται επίσης σε καταγγελίες της Μουσουλμανικής κοινότητας, η οποία έλαβε απειλητική επιστολή καθώς και στο αντισημιτικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Χ.Α με αφορμή την επέτειο από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.

Η εφημερίδα επικαλείται πρόσφατες δημοσκοπήσεις σύμφωνα με τις οποίες η Χρυσή Αυγή κατάφερε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κόμμα να κεφαλαιοποιήσει “τα αυξανόμενα επίπεδα απογοήτευσης” των πολιτών και τονίζει την ανησυχία ότι θα καταγράψει υψηλότερα ποσοστά στις δημοτικές εκλογές από το 7% των βουλευτικών εκλογών.

enet

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ