ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΚΕΝΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΟΛΟΗΜΕΡΩΝ

117Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διεύθυνσης Α/βαθμιας εκπαίδευσης Λάρισας έκαναν σήμερα τα μέλη του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών του νομού, λόγω των πολλών κενών που υπάρχουν στα σχολεία αλλά και εξαιτίας της εγκυκλίου που απέστειλε το υπουργείο και η οποία τινάζει κυριολεκτικά στον αέρα τη λειτουργία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφού ανοίγει ο δρομος για να κλείσουν τα ολοήμερα τμήματα στα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. Η διαμαρτυρία έγινε σήμερα με στόχο:

• Να αποσυρθεί τώρα η εγκύκλιος.

• Να μην κλείσει κανένα σχολείο! Καμιά απόλυση! Καμιά συζήτηση για χάσιμο οργανικών θέσεων.

• Στα ολοήμερα τμήματα να εξασφαλιστούν:

1)  Πλήρης σίτιση όλων των μαθητών στο σχολείο, με μαγειρεία και τραπεζαρία,

2)  Χώροι κατάλληλοι για την ξεκούραση και το παιχνίδι των μαθητών,

3) 15 μαθητές/τμήμα κι ένας δάσκαλος να τα βοηθά στην προετοιμασία της μελέτης για την επόμενη μέρα.

• Καμία τάξη με πάνω από 20 μαθητές. Καμία κατάργηση, σύμπτυξη-συγχώνευση σχολείων και τμημάτων. Κανένα σχολείο χωρίς εκπαιδευτικούς και βιβλία.

• Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των γονιών για τη λειτουργία των σχολείων.

• Καμία απόλυση-καμία διαθεσιμότητα. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Όλοι οι εκπαιδευτικοί με οργανική θέση. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί τώρα για την κάλυψη όλων των κενών.

• Άμεσα να δοθούν αποσπάσεις στο Νομό Λάρισας

Σύσκεψη

To Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί επίσης τους εκπαιδευτικούς την Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:30 μ.μ.  σε ενημερωτική σύσκεψη στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο  Λάρισας . Στην ενημέρωση θα παρευρίσκονται ο Γεν. Γραμματέας της ΔΟΕ  Θανάσης Κικινής, το μέλος της ΔΟΕ Νίκος Καλόγηρος και ο αιρετός του ΚΥΣΠΕ Βασίλης Παληγιάννης.

Τέλος το Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας μας , καλεί τα μέλη του σε έκτακτη Γενική  Συνέλευση  την Πέμπτη   19 Σεπτεμβρίου   και   ώρα   12.00 το μεσημέρι  στο   4ο   Δημοτικό  Σχολείο  Λάρισας  για κλιμάκωση του αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ