ΚΑΛΗ Η ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΕΠΟΠ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

slide2Καλή χαρακτηρίζεται η φετινή χρονιά για τους δενδροκαλλιεργητές μέλη του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου αφού το σύνολο σχεδόν της παραγωγής των 6 εκ. κιλών, σε όλα τα προϊόντα, (ροδάκινα, αχλάδια, σταφύλια), διοχετεύτηκε στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού σε ιδιαίτερα ικανοποιητικές τιμές.

Στα αξιοσημείωτα της φετινής χρονιάς ήταν το άνοιγμα που πέτυχε ο συνεταιρισμός στη δύσκολη αγορά του Ισραήλ, στην οποία διοχέτευσε αχλάδι ποικιλίας «Κόσι», σε άκρως ικανοποιητική τιμή.

Παράλληλα όμως με το άνοιγμα της αγοράς του Ισραήλ που αποτελεί διαβατήριο για άλλες αγορές, συνεχίστηκαν οι εξαγωγές ροδάκινων στην Τσεχία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και το Αζερμπαϊτζάν, σε τιμές που ξεπέρασαν το 1 ευρώ το κιλό.

Η διοίκηση του συνεταιρισμού πέτυχε φέτος ακόμη και στη δύσκολη περίοδο που κάποια προϊόντα δεν «τραβιόταν» να πουληθούν με συνδυαστικές κινήσεις, μαζί με άλλα προϊόντα εξασφαλίζοντας έτσι την πώληση του συνόλου της παραγωγής για τα μέλη του συνεταιρισμού.

Σε συνεργασία με συσκευαστήρια και αλυσίδες καταστημάτων πωλήθηκε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του αχλαδιού «κρυστάλλι» και σύντομα αναμένεται να πωληθεί και το υπόλοιπο, ενώ ικανοποιητικά πουλήθηκαν και τα σταφύλια, που έφτασαν και στις αγορές της Ιταλίας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ καλά πουλήθηκε και το σύνολο της παραγωγής των βιομηχανικών φρούτων (ροδάκινο, αχλάδι) και μάλιστα στο ροδάκινο έχει ήδη εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αφού φαίνεται ότι άλλαξε η πολιτική των κονσερβοποιών.   

Τέλος πρέπει να σημειώσουμε ότι ξεκίνησε και ο τρύγος για τα μέλη του συνεταιρισμού και τα σταφύλια αναμένεται να πωληθούν σε οινοποιητικές επιχειρήσεις και αποσταγματοποιούς σε πολύ καλές τιμές, αφού έχουν γίνει και οι σχετικές συμφωνίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ