Η ΔΗΘΕΝ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας

ΣΥΡΙΖΑΠαρά τον καταιγισμό των αποκαλύψεων για την δολοφονική δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής,  παρά την κατακραυγή και την ανοιχτή πια αποδοκιμασία τους από τον διεθνή τύπο, δύο τουλάχιστον πολιτικοί άνδρες σ΄αυτόν τον τόπο- απομονωμένοι από τα κόμματά τους- παραμένουν πιστοί στην ανιστόρητη και προσχηματική ¨θεωρία των δύο άκρων¨. Θεωρία -που όπως ήδη αποδείχθηκε με τραγικό τρόπο- αντικειμενικά οπλίζει το χέρι των δολοφόνων.

Πρόκειται για τους κυρίους Α. Σαμαρά με μόνους συμπαραστάτες του τους πρωθυπουργικούς συμβούλους Χ. Λαζαρίδη και Τ. Μπαλτάκο, και Ε. Βενιζέλο με συμπαραστάτες του, ελάχιστους από όσους απέμειναν στο αγνώριστο πια ΠΑ.ΣΟ.Κ. (;;;).

Από κοντά και ο δήμαρχος της πόλης μας Κ. Τζανακούλης. Για τρίτη συνεχή μέρα σήμερα και παρά τα όσα τραγικά προηγήθηκαν αρνείται πεισματικά να καταδικάσει – με το όνομά της – την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α. και, υπεκφεύγει με αοριστίες για ¨καταδίκη της βίας από όπου και αν προέρχεται¨ μοιράζοντας ταυτόχρονα στα τοπικά Μ.Μ.Ε. φωτογραφίες του με το μυστρί των εγκαινίων…

Το πέρασμα από την ένοχη σιωπή στην δήθεν ουδετερότητα (που εξισώνει τον θύτη με τα θύματα) για τον δήμαρχο μιας δημοκρατικής πόλης – που έχει επιλεγεί σαν στόχος από την Χ.Α. – δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από κανέναν, γιατί σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές σαν γεγονός ξεφεύγει από θλιβερό και γίνεται επικίνδυνο.

Τις τελευταίες τρείς μέρες βγήκανε καθαρά συμπεράσματα για όλους μας σε αυτήν την πόλη. Ο κ. Τζανακούλης αποδεικνύει έμπρακτα ότι ούτε θέλει ούτε μπορεί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν σαν Δημάρχου αυτής της πόλης με την μεγάλη δημοκρατική παράδοση και ιστορία.

Οι καταστάσεις απαιτούν δημοκρατική εγρήγορση και είναι στιγμή όχι μόνο για την κάθε δημοτική παράταξη αλλά και για κάθε δημοτικό σύμβουλο προσωπικά να αναλάβει τις ευθύνες του. Κάθε φορέας, κάθε συλλογικότητα, και πολύ περισσότερο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας με το θεσμικό ρόλο του είναι υποχρεωμένο να πρωτοστατήσει στην δημιουργία ενός μαζικού, μαχητικού, ειρηνικού και δημοκρατικού μετώπου στην πόλη μας -ανοιχτού σε κάθε αντιναζί συμπολίτη μας- για την διασφάλιση της δημοκρατικής ομαλότητας και την απόκρουση των φασιστικών σχεδίων αποσταθεροποίησης.

Τώρα, πριν να είναι πια πολύ αργά και για την πόλη μας, όπου δρουν οργανωμένα πυρήνες των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ