ΕΠΙ ΤΑΠΗΤΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ TAXIS-NET

γελαληςΟ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γελαλής καλεί τους εκπροσώπους φορέων που έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο (Ομοσπονδίες Λογιστών, Φοροτεχνικών, το Οικονομικό Επιμελητήριο, την Ομοσπονδία εφοριακών υπαλλήλων κλπ), να συμμετέχουν την Τρίτη 24/09/2013 στις 17:00, σε συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, με  τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων κ. Θεοχάρη, για να του θέσουν τα  προβλήματα που  καταγράφονται στην ηλεκτρονική υποβολή  του  Ε9, την αδυναμία υποβολής  λόγω της υπερφόρτωσης του ακριβοπληρωμένου συστήματος TAXIS –NET και να ζητήσουν:

1. Παράταση της ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων Ε9 έως την 31/12/2013, ώστε  οι δηλώσεις να υποβληθούν ορθά.

2. Να διορθωθούν τα τεχνικά προβλήματα ώστε να γίνουν οι  διορθώσεις  στο Ε9 .

3. Να δοθεί μόνιμη λύση στα προβλήματα του TAXIS που παρά την υποτιθέμενη αναβάθμιση του  έχει συνεχή προβλήματα λειτουργίας

Να υπενθυμίσουμε ότι τεράστια προβλήματα είχαν διαπιστωθεί και κατά την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών ότι το σύστημα λειτουργούσε κανονικά.

Το σύστημα TAXIS-NET λόγω των συνεχιζόμενων τεχνικών προβλημάτων, υποβάλει σε απίστευτη ταλαιπωρία τους φορολογούμενους και οδηγεί στην απόγνωση τους φοροτεχνικούς. Καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς η λειτουργία του συστήματος TAXIS παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα παρόλο που το Υπουργείο το έχει αναβαθμίσει  για να δεχτεί μεγαλύτερο όγκο στοιχείων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ