ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΙΩΝ ΤΟΥ

Iσόβια δεσμά και 22 χρόνια κάθειρξη επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης, διατηρώντας την πρωτόδικη ποινή, στον 50χρονο πατέρα ο οποίος σκότωσε τον προϊστάμενο του σε εταιρεία οδικής βοήθειας, με τη βοήθεια των δύο γιων του…

Τα δύο αδέλφια, ηλικίας 27 και 26 χρονών σήμερα, καταδικάστηκαν με καθείρξεις 18,5 χρόνων και 18 χρόνων αντίστοιχα ενώ το δικαστήριο τους αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Οι δύο γιοι, στις απολογίες τους εμφανίστηκαν μετανιωμένοι για την πράξη τους σε αντίθεση με τον συγκατηγορούμενο πατέρας τους ο οποίος ήταν  το ίδιο κυνικός, περιγράφοντας το έγκλημα, όπως είχε κάνει και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Η ανθρωποκτονία πραγματοποιήθηκε  στη δυτική Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2009. Ο 50χρονος σκότωσε τον ελληνοσκοπιανό προϊστάμενό του γιατί τον απέλυσε. «Μου ζήτησε νερό. Πήρα πετρέλαιο, του το έριξα και έβαλα φωτιά. Βγήκε έξω από το χαρτοκιβώτιο, κυλίστηκε στο έδαφος και έσβησε τις φλόγες. Έτρεξα σπίτι και πήρα το όπλο. “Γιατί με έδιωξες απ’ τη δουλειά;” του είπα και του έριξα στο θώρακα. Μόλις ένιωσε τα σκάγια, μου έλεγε: “Μην το κάνεις αυτό”. Αν τον άφηνα θα μας σκότωνε και τους τρεις. Τον πυροβόλησα στο κεφάλι και τελείωσε. Τα παιδιά τα πήρα μαζί μου μόνο για την απαγωγή» είχε περιγράψει ο κατηγορούμενος πατέρας στο πρωτοβάθμιο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, τον Μάρτιο 2011, σοκάροντας δικαστές, ενόρκους και γενικά όλο το ακροατήριο.

Τότε το δικαστήριο καταδίκασε: Τον πατέρα με ισόβια δεσμά και ποινή κάθειρξης 22 χρόνων. Τους δύο γιους με καθείρξεις 23 και 22 χρόνων αντίστοιχα, αναγνωρίζοντας το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Η ανθρωποκτονία πραγματοποιήθηκε  στη δυτική Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο του 2009.

voria

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ