ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

john (4)Συλλαλητήρια και συναυλίες σε όλη τη χώρα ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή θα γίνουν σήμερα Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη από φοιτητές, μαθητές, ανέργους και νέους εργαζόμενους.

Στη Λάρισα οι Επιτροπές Αγώνα Μαθητών από σχολεία της πόλης δίνουν ραντεβού μαζί με τους σπουδαστές στις 12:00 μ. στην Κεντρική Πλατεία.

Σε μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει αντιφασιστικά μηνύματα αλλά και εμφάνιση ερασιτεχνικών σχημάτων.

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της επιτροπής αγώνα αναφέρουν:

«Είναι ανάγκη να συντονίσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα μας!

Αρκετοί από εμάς το προηγούμενο διάστημα συμμετείχαμε σε κινητοποιήσεις ενάντια στην άθλια κατάσταση που έχουν φτιάξει μέσα και έξω από τα σχολεία μας.

Απαιτήσαμε ο νέος νόμος που έφεραν και ψήφισαν μέσα στο κατακαλόκαιρο να μείνει στα χαρτιά. Τσακίζουν την όποια γενική μόρφωση έδινε το σχολείο, μετατρέπουν το λύκειο σε εξεταστικό κάτεργο. Οι συμμαθητές μας στα ΕΠΑΛ έχουν μείνει ξεκρέμαστοι σε ένα σχολείο που θα τους βάζει να δουλεύουν για 9€ μεροκάματο. 

Σε αρκετά σχολεία συγκροτούνται επιτροπές αγώνα με περσινούς εκλεγμένους σε μαθητιά συμβούλια και πρωτοπόρους μαθητές. ΤΩΡΑ! Είναι η ώρα να συντονίσουμε τον αγώνα μας, όλες οι επιτροπές αγώνα, 5/μελήτες και 15/μαλήτες, αγωνιστές μαθητές.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, βάζουμε τέλος στην διάλυση του μαθητικού κινήματος. Παλεύουμε με τα δίκαια αιτήματά μας στο πλευρό των εργαζόμενων γονιών μας, των αγωνιστών καθηγητών μας. Δεν τσιμπάμε στα μεγάλα δήθεν «επαναστατικά» λόγια, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Ο αγώνας μας δεν είναι μία κι’ έξω, θέλει υπομονή και αντοχή, δεν εξαργυρώνεται με κυβερνητικές αλλαγές της ίδιας βάρβαρης πολιτικής.

Βροντοφωνάζουμε: Δεν θα περάσει η ωμή καταστολή της κυβέρνησης, ούτε η δολοφονική δράση των φασιστών της Χρυσής Αυγής. Αυτά είναι τα όπλα του συστήματος για να χτυπήσει τον αγώνα μας. 

Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι θα φοβηθούμε! Κάτω τα χέρια από τους μαθητές και τις οικογένειες τους. ΠΙΣΩ! φασίστες – δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, ρουφιάνοι των εφοπλιστών. Από το ΛΑΟ θα το βρείτε! Δεν τους αφήνουμε τόπο να σταθούν. Έξω από τα σχολεία και τις γειτονιές μας οι φασίστες!

Θα πάρουν την απάντηση τους την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη, τη μέρα που σε όλη την Ελλάδα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, σύλλογοι και επιτροπές αγώνα καλούνε σε συγκεντρώσεις και πορείες ενάντια στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Στη Λάρισα δίνουμε ραντεβού μαζί με τους σπουδαστές στις 12:00 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία.

Δεν χάνουμε χρόνο αμέσως μετά την πορεία μαζευόμαστε για να συγκροτήσουμε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων. Οργανώνουμε τον αγώνα μας, σαν μία γροθιά σε όλα τα σχολεία, βάζουμε στο χαρτί τα αιτήματά μας, φτιάχνουμε πρόγραμμα δράσης! Κάνουμε συνελεύσεις, οργανώνουμε συζητήσεις, αποφασίζουμε να συντονιστούμε! Αγωνιστικές διεργασίες γίνονται σε σχολεία και σχολές της Θεσσαλίας μπροστά στα αυριανά συλλαλητήρια καταδίκης της φασιστικής Χρυσής Αυγής.  Μέχρι τώρα:

Στη Λάρισα επιτροπές αγώνα περσινών εκλεγμένων και πρωτοπόρων μαθητών από το 3ο ΓΕΛ και τις Λυκειακές Τάξεις 7ου Γυμνασίου καλούνε τους συμμαθητές στην αυριανή κινητοποίηση. Επίσης καλούνε με απόφαση Γενικής Συνέλευσης το 1ο και το  2ο ΕΠΑΛ τα οποία τελούν υπό κατάληψη. Γενικές συνελεύσεις προγραμματίζονται αύριο σε 3ο και 2ο ΓΕΛ το οποίο είναι σε κατάληψη, για να συζητήσουν και το θέμα το συλλαλητηρίου. Επίσης στο Συλλαλητήριο καλούνε η γραμματεία Λάρισας του ΜΑΣ και η επιτροπή αγώνα ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ. Η συγκέντρωση και η συναυλία με ερασιτεχνικά σχήματα θα πραγματοποιηθούν στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ