ΧΑΤΖΗΚΡΑΧΤΗΣ – ΜΑΓΓΟΥ ΚΑΤΑ ΜΑΛΑΚΟΥ

χατζΒολές κατά του δημάρχου Τυρνάβου, τον οποίο κατηγορούν για αυταρχισμό, εξαπέλυσαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Αστ. Χατζηκράχτης και Λ. Μάγγου – Στατήρη, με αφορμή την απόφαση του Ν. Μαλάκου να κάνει δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων αψηφώντας την προβλεπόμενη από τον κώδικα δήμων διαδικασία. Στην ανακοίνωσή τους οι 2 σύμβουλοι αναφέρουν τα εξής:
“Ο αυταρχικός τρόπος διοίκησης του Δήμου Τυρνάβου, από τον Δήμαρχο κ. Μαλάκο έφθασε στο αποκορύφωμά του με την ανακοίνωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ότι ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής θα πραγματοποιηθεί, σε ειδική συνεδρίαση στην κεντρική πλατεία, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013.

Η απόφαση αυτή του Δημάρχου είναι κατάφωρα αντίθετη με το άρθρο 217 του Δημοτικού Κώδικα, που αναφέρεται ότι: η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες σε πολίτες και φορείς.

Η στάση αυτή του Δημάρχου καταγγέλθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από μέρους μας και ζητήθηκε η αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής, αλλά «εις μάτην».

Ο αλαζονικός τρόπος διοίκησης, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, υποσκάπτει τις όποιες δημοκρατικές διαδικασίες έχουν απομείνει μετά την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και στην τοπική διοίκηση. Βοηθά στην απαξίωση της ενασχόλησης των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα της νεολαίας, με τα κοινά και γενικότερα εμποδίζει την οργανωμένη πάλη για  καλύτερους όρους διαβίωσης.

Τις πρακτικές αυτές της Δημοτικής Αρχής, τις καταγγέλλουμε, και καλούμε τους συνδημότες μας να οργανωθούν και να παλέψουν για μια άλλη πολιτική στο Δήμο, κοντά στον εργαζόμενο λαό και στα προβλήματά του”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ