ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

sygkeΗ διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους να πάρουν μέρος μαζικά την Παρασκευή 4 Οκτώβρη, στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που θα γίνει στις 7 μ.μ, στην Κεντρική Πλατεία, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους, στην βάρβαρη ταξική επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε, κεφαλαίου, που συσσωρεύει διαρκώς νέους άνεργους, που τσακίζει μισθούς, συντάξεις, ΣΣΕ.

Ενάντια στην προσπάθεια πλήρους απελευθέρωσης των απολύσεων, στην απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει την Κυριακή αργία, στην πολιτική εμπορευματοποίησης και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης, της υγείας-πρόνοιας. Ενάντια στην πολιτική μείωσης με προοπτική κατάργησης των επικουρικών συντάξεων, του εφάπαξ, νέων μειώσεων των κύριων συντάξεων, νέων μειώσεων των εργοδοτικών εισφορών.

Σε ανακοίνωση του ΕΚΛ αναφέρονται και τα εξής:

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε αν πάρουμε αποφάσεις. Αν πιο πριν σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο συζητήσουμε πλατιά με γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις. Τα σωματεία να μπουν αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, στην οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε κλάδο, παραμερίζοντας κάθε συμβιβασμένο και φοβισμένο συνδικαλιστή.

Το συλλαλητήριο στις 4 Οκτώβρη στη Λάρισα και στις άλλες πόλεις πανελλαδικά, μπορούν να αποτελέσουν σταθμό για την κλιμάκωση των αγώνων. H πίεση που ασκούν οι κινητοποιήσεις, οι απεργίες, η δύναμη της αντίστασης και των αγώνων ανησυχεί το κράτος των μονοπωλίων, τα κόμματά του. Αυτό που χαρακτήριζε πάντα τις νικηφόρες μάχες δεν ήταν μονό η μορφή ή η διάρκεια των αγώνων. Η μαζικότητα των διαδηλώσεων, η οργάνωση των εργατών, η αποφασιστικότητα, η αντοχή, η πίστη στο δίκιο, η συμμαχία, είναι αυτά που κρίνουν τις μάχες.

Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών. 

Το ΕΚΝΛ καλεί τους εργαζόμενους σε εγρήγορση και αγώνα.

Ή θα υποταχτούμε και θα τα σαρώσουν όλα, ή θα τους πάρουμε στο κυνήγι.

Διεκδικούμε:

Άμεσα μέτρα οικονομικής ανακούφισης όλων των ανέργων, με χορήγηση σε όλους επιδόματος ανεργίας για όσο διάστημα είναι άνεργοι, άμεσα στα 500 ευρώ, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.

Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία, να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις σπιτιών και άλλων περιουσιακών στοιχείων για τους άνεργους, τους χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, να παγώσουν οι οφειλές ανέργων, απλήρωτων εργαζόμενων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων σε δημόσιο και τράπεζες.

Να υπογραφούν, ΕΓΣΣΕ με επαναφορά του κατώτερου μισθό των 751 ευρώ και ΚΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς. Οι ΣΣΕ να έχουν υποχρεωτικότητα για όλους τους εργοδότες. Να καταργηθούν οι ατομικές συμβάσεις.

Να αυξηθούν άμεσα οι συντάξεις, να μειωθεί το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες και στα 55 για τις γυναίκες και 5 χρόνια νωρίτερα για όσους είναι στα Βαρέα Ανθυγιεινά.

Δημόσια Δωρεάν Υγεία-Πρόνοια για όλο το λαό. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση σ’ αυτόν τον τομέα.

Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλα τα παιδιά, να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στον τομέα αυτό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ