ΚΑΙ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ -ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΕ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Στο 9σελιδο πόρισμα του εισαγγελέα περιγράφονται όλα για τα οποία κατηγορούνται ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Γιάννης Λαγός αλλά και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που συλλαμβάνονται από το πρωί του Σαββάτου σε επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής. Ανάμεσα στις κατηγορίες που αναμένεται να τους απαγγελθούν είναι και αυτή του ξεπλύματος μαύρου χρήματος…

Υποπτα λογιστικά πλεονάσματα στα ταμεία της Χρυσής Αυγής που αφήνουν οσμή ξεπλύματος μαύρου χρήματος εντοπίζονται στο κόμμα καθώς υπάρχουν ενδείξεις για διασυνδέσεις με κυπριακές και λουξεμβουργιανές εταιρείες.

Παράλληλα όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ εμφανίζεται ένα σημαντικό πλεόνασμα στις οικονομικές καταστάσεις του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου μέσω της «δημιουργικής λογιστικής». Χαρακτηριστικό είναι πως για να εμφανίζει πλεόνασμα η οργάνωση δηλώνει σαυνολικά προεκλογικά έξοδα που αντιστοιχούν σε έναν υποψήφιο βουλευτή. Μάλιστα οι υποψίες των αρχών για τις οικονομικές πρακτικές της Χρυσής Αυγής μεγάλωσαν με την υπόθεση Ρουπακιά, αφού προέκυψε πως τα μέλη των ταγμάτων εφόδων της οργάνωσης έπαιρναν χαρτζιλίκι.

Υπενθυμίζεται πως η Χρυσή Αυγή από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου του 2012 μέχρι και η σήμερα στα ταμεία της Χρυσής Αυγής είχαν φτάσει 1,7 εκατομμύρια ευρώ ως κρατική χρηματοδότηση για τα κόμματα και 1 ακόμα εκατομμύριο από τις κρατήσεις για τη μισθοδοσία των βουλευτών.

Η χρηματοδότηση και οι δαπάνες της Χρυσής Αυγής σε αριθμούς

Τα έσοδα της Χρυσής Αυγής

425.000 ευρώ περίσσεψαν από τη χρηματοδότηση ύψους 505.000 ευρώ για τις εκλογές (οι δαπάνες που δηλώθηκαν από τη Χρυσή Αυγή για τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012ήταν περίπου 80.000 ευρώ)

875.000 ευρώ ήταν η πρώτη δόση για το 2013

320.000 ευρώ είναι η δεύτερη δόση για το 2013

1.040.000 εθρώ ήταν οι κρατήσεις της μισθοδοσίας των 18 χρυσαυγιτών βουλευτών, οι οποίοι σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρχηγού πληρώνονται όσο οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του στρατού

Οι εκτιμήσεις για τα έσοδα της Χρυσής Αυγής

60.000 ευρώ για δράσεις κοινωνικού περιεχομένου

126.000 ευρώ για τα μισθώματα των κεντρικών γραφείων στη Μεσογείων

235.000 ευρώ για τα μισθώματα στα γραφεία της περιφέρειας

250.000 ευρώ για μισθοδοσία κομματικών στελεχών

Σύνολο: 671.000 ευρώ

iefimerida

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ