ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΟΕΒ ΖΗΤΑ Ο Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ

KomitsasΤην άμεση απαλλαγή των αγροτών του Δήμου Κιλελέρ από το τέλος του 1,5 ευρώ ανά στρέμμα προς τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας ζητά ο δήμαρχος, κ. Ρίζος Κομήτσας, ο οποίος «σηκώνει» και πάλι το θέμα θυμίζοντας ότι οι  παραγωγοί καλούνται να εισφέρουν τεράστια ποσά, δίχως να απολαμβάνουν καμίας ανταποδοτικής υπηρεσίας από τον ΓΟΕΒ.

Ο κ. Κομήτσας ζητά, μάλιστα, με επιστολή του προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ και τους βουλευτές του νομού Λάρισας την άμεση ενεργοποίησή τους προκειμένου να αρθεί η εν λόγω αδικία για τους αγρότες των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλήνης, Κιλελέρ, Μελισσοχωρίου και Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ.

Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής του κ. Κομήτσας έχει ως εξής:

« Κύριε Υπουργέ

Σε συνέχεια του από 25/09/2012 και με Αρ. Πρωτ. 19857 εγγράφου μας επανερχόμαστε στο αίτημά μας για την άμεση απαλλαγή των αγροτών των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλήνης, Κιλελέρ, Μελισσοχωρίου και Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ από την υποχρέωση καταβολής τέλους, ύψους 1,5 ευρώ/στρέμμα, προς τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας.
Πρόκειται για τέλος ανταποδοτικού χαρακτήρα για το οποίο οι αγρότες των τεσσάρων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ δεν έχουν απολάβει τα τελευταία χρόνια καμίας ανταποδοτικής υπηρεσίας, παρά το γεγονός ότι έχουν εισπραχθεί τεράστια ποσά, με αποτέλεσμα η υπομονή τους να έχει, πλέον, εξαντληθεί και να είναι οργισμένοι με τη διαιώνιση της υφιστάμενης κατάστασης.
Όπως έχουμε σας έχουμε ενημερώσει και κατά το παρελθόν, από στοιχεία του ίδιου του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας προκύπτει ότι για την πενταετία 2006-2010 ο Οργανισμός εισέπραξε από τους δημότες μας το ποσό των 197.663,35 ευρώ και είχε απαιτήσεις συνολικού ύψους 1.889.148,80 ευρώ, οι οποίες έχουν βεβαιωθεί μέσω των Δ.Ο.Υ. και προχωρά η αναγκαστική είσπραξή τους από τους αγρότες μας.
Έναντι όλων αυτών των εσόδων σας γνωρίζουμε ότι για την ίδια πενταετία ο ΓΟΕΒ Θεσσαλίας εκτέλεσε στην επικράτεια του Δήμου Κιλελέρ ένα, μόλις, έργο συνολικού κόστους 1.428 ευρώ.
Εκ των ανωτέρω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι οι αγρότες των τεσσάρων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ έχουν κάθε δίκιο να διαμαρτύρονται για την επιβολή του τέλους υπέρ του ΓΟΕΒ, αφού πρόκειται ουσιαστικά για ένα «χαράτσι» δίχως αντίκρισμα, το οποίο καλούνται να πληρώνουν σε μία εποχή που τα λεφτά δεν τρέχουν από τις τσέπες τους και με το ζόρι μπορούν να αντεπεξέρχονται στις αυξημένες υποχρεώσεις των εκμεταλλεύσεών τους.
Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι υπέρ της απαλλαγής των αγροτών του Δήμου Κιλελέρ από την υποχρέωση καταβολή του τέλους προς τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας έχουν ταχθεί με ομόφωνες αποφάσεις τους τόσο το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ αλλά και το ίδιο το Δ.Σ. του ΓΟΕΒ, το οποίο είχε προτείνει στο ΥπΑΑΤ την εξαίρεση από τις περιοχές δικαιοδοσίας του Οργανισμού των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλήνης, Κιλελέρ, Μελισσοχωρίου και Πλατυκάμπου.
Κύριε Υπουργέ
Σας ζητούμε να πάψει, επιτέλους, ο εμπαιγμός των αγροτών της περιοχής μας και με προσωπική σας παρέμβαση να ικανοποιηθεί το αίτημα για την απαλλαγή τους από το τέλος υπέρ ΓΟΕΒ, το οποίο κακώς συνεχίζουν να πληρώνουν τόσα χρόνια.
Καλούμε, συνάμα, όλους τους βουλευτές του Νομού Λάρισας να ενεργοποιηθούν στην κατεύθυνσης της αποκατάστασης αυτής της αδικίας και προκειμένου να πάψουν οι αγρότες μας να αντιμετωπίζονται ως τα «κορόιδα», που πληρώνουν στον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας για ανύπαρκτες υπηρεσίες ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ