ΝΕΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΑΛΑΝΟΒΡΥΣΗΣ

γαλανοβΣτη φάση της υλοποίησης μπαίνει ο νέος εξοπλισμός για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Γαλανόβρυσης Ελασσόνας μετά την έγκριση υπογραφής σύμβασης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 229.659,45 € (με ΦΠΑ) είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας με φορέα υλοποίησης και δικαιούχο τον Δήμο Ελασσόνας.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ, υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ, με στόχο των εξοπλισμό όλων των Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης της Θεσσαλίας. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές στα σχολεία αυτά, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν το βασικό σκοπό τους, δηλαδή την επανένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και την προετοιμασία τους για την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο. Ο εξοπλισμός αναφέρεται σε πλήθος ειδών που προορίζονται για το σύνολο των ειδικών εργαστηρίων, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και βοηθά στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική, της αυτονομίας των ατόμων με ειδικές ικανότητες, προωθώντας την αυτοεκτίμηση και την ένταξη τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος τόνισε τα εξής: «Το Ειδικό Σχολείο Γαλανόβρυσης έχει επιτελέσει διαχρονικά ένα πολύ σημαντικό έργο σε ολόκληρη την επαρχία Ελασσόνας. Με το έργο αυτό δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να επιτελέσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το λειτούργημά τους και τους μαθητές να έχουν τον καλύτερο εξοπλισμό στη διάθεσή τους. Στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε το ενδιαφέρον της Περιφέρειας και του Δήμου μας σε δομές κοινωνικής μέριμνας αποδίδει καρπούς και με αυτό τον τρόπο πρόκειται να συνεχίσουμε»..

Με το έργο αυτό, εξοπλίζεται το ειδικό δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Γαλανόβρυσης του Δήμου Ελασσόνας  με παιδαγωγικό υλικό και ειδικών τεχνικών προδιαγραφών εξοπλισμό για τη σωστή λειτουργία του και τα οποία έχουν εγκριθεί από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

Ο εξοπλισμός αναφέρεται σε πλήθος ειδών που προορίζονται για τα ειδικά εργαστήρια, την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική της αυτονομίας του κάθε ατόμου.

Πιο συγκεκριμένα οι συγκεκριμένες συμβάσεις περιλαμβάνουν :

– Υπολογιστές – συσκευές ήχου και εικόνας

– Διαδραστικούς Πίνακες

– Έπιπλα

– Εξοπλισμός Φυσιοθεραπείας Εξοπλισμός Γυμναστικής, Αθλοπαιδιών & Ψυχοκινητικής Αγωγής

– Ειδικός εξοπλισμός για παιδιά με κινητικά προβλήματα

– Λοιπός Εξοπλισμός

Ειδικότερα υπογράφηκαν από τον περιφερειάρχη για έξι (6) μέρη του όλου έργου, εγκρίσεις συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τον Φορέα Υλοποίησής που είναι το Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ελασσόνας. Τα ποσά των έξι  προς υπογραφή Συμβάσεων είναι 15.141,30 €, 25.561,86 €, 8.110,62 €, 42.812,00 €, 95.915,40 €και 6.098,40 € ευρώ και αφορούν στην προμήθεια των κάτωθι συστημάτων :

• Σύμβαση 1 : Υπολογιστές-Μηχανές Γραφείου-Συσκευές Ήχου & Εικόνας-Διαδραστικοί Πίνακες

• Σύμβαση 2 : Έπιπλα

• Σύμβαση 3 : Εξοπλισμός Φυσιοθεραπείας

• Σύμβαση 4 : Εξοπλισμός Γυμναστικής, Αθλοπαιδιών & Ψυχοκινητικής Αγωγής

• Σύμβαση 5 :  Ειδικός Εξοπλισμός για παιδιά με κινητικά προβλήματα

• Σύμβαση 6 : Λοιπός Εξοπλισμός

Το υπολειπόμενο τμήμα της προμήθειας του ειδικού εξοπλισμού βρίσκεται σε διαδικασία επαναδημοπράτησης, που προεγκρίθηκε επίσης από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο νέος διαγωνισμός αναμένεται σύντομα.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Μετά την έγκριση αυτή, θα προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες υπογραφής των σχετικών  Συμβάσεων για να ξεκινήσει η προμήθεια του εξοπλισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ