ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΣΤΟ ΓΑΙΑ

$RCX18ZWΜε αφορμή τα όσα δημοσιοποιούνται τελευταία σχετικά με την στέγαση του ΙΚΑ στο εμπορικό κέντρο ΓΑΙΑ και την μετατροπή σε πάρκινγκ του οικοπέδου του παλαιού κτιρίου του ΙΚΑ (οδού Ασκληπιού) που κατεδαφίστηκε πριν χρόνια χωρίς να φτιαχτεί το νέο που εξαγγέλθηκε πολλάκις, το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας, εκφράζει:

1. Την πλήρη αντίθεσή του στην εγκατάλειψη της απόφασης της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΙΚΑ, για ανέγερση του νέου κτιρίου του ΙΚΑ στο ιδιόκτητο οικόπεδο της οδού Ασκληπιού και στη μετατροπή του σε πάρκινγκ.

2. Την διαφωνία του στην μετεγκατάσταση του ΙΚΑ στο εμπορικό κέντρο ΓΑΙΑ στην Φιλιππούπολη, γιατί δεν εξυπηρετεί από γεωγραφικής άποψης την πλειοψηφία των ασφαλισμένων, που θα πρέπει να μετακινούνται είτε με τα αυτοκίνητά τους, είτε χρησιμοποιώντας δυο γραμμές αστικής συγκοινωνίας. 

3. Αξιώνει να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση και κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του ΙΚΑ, όπως είχε αποφασισθεί και εξαγγελθεί από την διοίκηση του ΙΚΑ, δια στόματος του διοικητή του, Ρ. Σπυρόπουλου, στο ιδιόκτητο οικόπεδο του ΙΚΑ στην συμβολή των οδών Ασκληπιού και Ηπείρου.  Η άποψη μας αυτή ήταν από την στιγμή που κατεδαφίσθηκε το παλιό κτίριο, γιατί πιστεύουμε ότι σ’ αυτό το σημείο εξυπηρετείται η μεγάλη πλειοψηφία των ασφαλισμένων που μένουν στο κέντρο και έχουν πρόσβαση πεζή, αλλά και όσων μένουν σε συνοικίες, αφού υπάρχει ίση σχετικά απόσταση από όλες τις συνοικίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ