ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

galaΣε εφαρμογή τέθηκε σταδιακά από την Τετάρτη ο νέος καινοτόμος τρόπος διάθεσης φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος στους καταναλωτές από τον συνεταιρισμό ΘΕΣγάλα-ΠΙΕΣ της Θεσσαλίας-Πιερίας.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή κίνηση για τα ελληνικά δεδομένα, που εφαρμόζεται, μέχρι στιγμής, μόνο στη Λάρισα και δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να προμηθευτούν ντόπιο γάλα μέσα σε λίγες ώρες από την παραγωγή του.

Μάλιστα, η προμήθεια του γίνεται όλο το 24ώρο σε ανταγωνιστικές τιμές σε σχέση με την ποιότητα του και ενώ έχουν ακολουθηθεί όλες οι πιστοποιημένες διαδικασίες που εγγυώνται την ασφάλεια και την φρεσκάδα του γάλακτος.

Όσον αφορά τις τιμές και όπως ανακοινώθηκε, το 1 λίτρο κοστίζει 1 ευρώ και το 1/2 λίτρο 0,50 ευρώ. Με τη χρήση προπληρωμένης κάρτας η τιμή για το 1 λίτρο διαμορφώνεται σε 90 λεπτά. Οι τιμές των μπουκαλιών είναι 0,20 ευρώ το πλαστικό μιας χρήσης και 0,50 το γυάλινο.

Μ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΣΓΑΛΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΜΙΜΗΤΕΣ

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Χαρακόπουλος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συνεταιρισμού αγελαδοτρόφων ΘΕΣγάλα Αθ. Βακάλη, τον οποίο συνεχάρη για την έναρξη της πρωτοποριακής για τα ελληνικά δεδομένα διάθεσης φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος μέσω αυτόματων πωλητών στην πόλη της Λάρισας.

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε τα εξής:

«Σήμερα, αποδεικνύεται στην πράξη ότι το υγιές συνεταιριστικό κίνημα μπορεί να κάνει τη διαφορά. Η είδηση της εφαρμογής από το ΘΕΣγάλα μιας τολμηρής ιδέας, της πώλησης φρέσκου γάλακτος ημέρας μέσω αυτόματων πωλητών απευθείας στους καταναλωτές, μας γεμίζει αισιοδοξία για το αύριο της πρωτογενούς παραγωγής και ιδιαίτερα της ελληνικής κτηνοτροφίας. Όταν η ποιότητα του αγροδιατροφικού μας προϊόντος συνδυάζεται με την καινοτομία και τη σωστή οργάνωση των παραγωγών, τότε ναι, τα δεδομένα στην αγορά αλλάζουν. Διότι τότε, οι παραγωγοί αποκτούν λόγο και ωφελούνται οι ίδιοι αλλά και οι καταναλωτές.

Η Πολιτεία, από τη μεριά της, στηρίζει τους παραγωγούς που έχουν όραμα και μεράκι. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται τόσο η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία για πρώτη φορά δίνει τη δυνατότητα ίδρυσης Οργανώσεων Παραγωγών και Διεπαγγελματικών Οργανώσεων στο γαλακτοκομικό τομέα, όσο και η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, που δίνει πλέον τη δυνατότητα στους παραγωγούς να πωλούν τα τυροκομικά τους προϊόντα σε λαϊκές αγορές.

Ευελπιστούμε, το επιτυχές αυτό παράδειγμα του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων ΘΕΣγάλα να βρει αντάξιους μιμητές».

Mε πληροφορίες από το thebest.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ