ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Δύο υπαλλήλους του Δήμου Ιωαννιτών δείχνει τελικά το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, για την υπεξαίρεση του 1,3 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του δήμου μετά την εξέταση 35 εργαζομένων και στελεχών του δήμου…

Πρόκειται τον Προϊστάμενο της Ταμειακής Υπηρεσίας, Ν.Γ. (κατηγορείται για υπεξαίρεση κατ” εξακολούθηση με δόλο από το Ταμείο του Δήμου Ιωαννιτών, συνολικού ποσού 1.039.570,03 ευρώ για το 2012, φτάνοντας το έλλειμμα στο ύψος του 1.336.422,81 ευρώ έως την παραλαβή του νέου Ταμία), τον οποίο είχε «δείξει» μετά την αυτοκτονία του Ν. Μάντη, και ο δήμαρχος Ιωαννιτών, Φ. Φίλιος,  και τη Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας, Α.Π., για πράξεις και παραλείψεις με τις οποίες ζημίωσε το Δημόσιο και ειδικότερα «επέδειξε αμέλεια με ενδεχόμενο δόλο».

Δικαιώνεται ο αυτόχειρας

Αντίθετα δικαιώνει τον αυτόχειρα αντιδήμαρχο Νίκο Μάντη οποίος είχε παραιτηθεί από το αξίωμα τον περασμένο Μάιο, αφού προηγουμένως αποκάλυψε υπεξαίρεση από τα Ταμεία του δήμου ύψους 1,3 εκ. ευρώ.

Τότε, στην γραπτή του δήλωση, η οποία συνόδευε την παραίτηση του ανέφερε: «Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, με καταπόνησε σωματικά ψυχικά και πνευματικά. Όσα συνέβησαν, ανθρωπινά με ξεπερνούν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου».

Λίγους μήνες αργότερα (τον Ιούλιο) μην αντέχοντας, προφανώς, αυτό το «βαρύ κλίμα», έδωσε τέλος στη ζωή του.

aftodioikisi

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com