ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΩΛ

ΠΟΟ Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Λάρισας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνδιοργανώνει με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας εκδήλωση με θέμα: Λόγος και Ποίηση Μικράς Ασίας. Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο: Ημέρα Μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής.

Μέσα από το λόγο Μικρασιατών λογοτεχνών του 20ου αιώνα, κάποιοι από τους οποίους έζησαν τα αιματηρά εκείνα γεγονότα, μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς του καημού, της προσφυγιάς και της αγάπης που έφεραν μαζί με την ψυχή τους οι χιλιάδες των προσφύγων, θα επιχειρήσουμε να αγγίξουμε την άγρυπνη πληγή που κουβαλάμε εμείς οι απόγονοί τους, στην προσπάθειά μας, διατηρώντας ζωντανή τη μνήμη αλλά όχι το μίσος, να συνεχίσουμε τη δημιουργική τους πορεία.

Στην απόπειρα μας αυτή, την πολύτιμη βοήθειά της μας προσέφερε η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (ΕΛΟΣΥΛ) με ομάδα λογοτεχνών της πόλης μας, που θα διαβάσουν ποιήματα Μικρασιατών ποιητών, ενώ μέλη του Συλλόγου μας θα διαβάσουν κείμενα Μικρασιατών πεζογράφων.

Την εκδήλωση πλαισιώνουν χοροί και τραγούδια από τη Μικρά Ασία που θα παρουσιάσουν το χορευτικό συγκρότημα και η χορωδία του Συλλόγου με τη συνοδεία μουσικού σχήματος παραδοσιακής μουσικής.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (ΔΩΛ) την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 19.30.  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ