ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 15/10 ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”

john (2)Την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου επισκέφτηκαν εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», στο πλαίσιο της κινητοποίησης που πραγματοποιούν εξαιτίας του ότι παραμένουν απλήρωτοι από τους δήμους για σχεδόν έναν χρόνο, καθώς  η κυβέρνηση δεν έχει εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια.
Η πολυάριθμη αντιπροσωπεία των εργαζομένων – που φτάνουν τους 85 σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας – ενημέρωσε την αντιπεριφερειάρχη για τα πολύ σημαντικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, γεγονός που δεν τους επιτρέπει  να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους.

john (3)Αν και το πρόγραμμα «βοήθεια στο Σπίτι» έχει αποδειχθεί ότι προσφέρει τα μέγιστα σε άτομα Τρίτης Ηλικίας και έχει αναδειχθεί ως η πιο δημοφιλής υπηρεσία παρεχόμενη από τους Δήμους, προσφέροντας έργο ουσίας, εντούτις οι ίδιοι οι εργαζόμενοι σε αυτό παραμένουν απλήρωτοι.

Άμεση ήταν η αντίδραση της κ. Καραλαριώτου, η οποία επικοινώνησε επιτόπου με τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας κ. Βασ. Κεγκέρογλου, ζητώντας την παρέμβασή του, προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα και να πληρωθούν όλοι οι άνθρωποι που επιτελούν συνάμα ουσιαστικό κοινωνικό έργο.

Ο κ. Κεγκέρογλου δεσμεύτηκε στην αντιπεριφερειάρχη ότι οι πληρωμές των εργαζομένων θα έχουν ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου και η κ. Καραλαριώτου εξέφρασε την ικανοποίησή της γι΄αυτή την εξέλιξη, δεδομένου ότι: «Το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” είναι ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα και λόγω της τεράστιας απήχησης στην τοπική κοινωνία έγινε “θεσμός” και συνεχίζει έως και σήμερα την αδιάκοπη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας στους ηλικιωμένους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ