ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

καταληψηΜε εντολή Εισαγγελέα συνελήφθησαν 20 μαθητές που ήταν στο 1ο ΕΠΑΛ, Λαμίας που τελούσε υπό κατάληψη. Όπως διαβάζουμε στο LamiaReport, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο αστυνομικό μέγαρο και λίγη ώρα αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι οι 12 ανήλικοι.

Οι υπόλοιποι ενήλικες, 4 μαθητές και 4 εξωσχολικοί, έμειναν τη νύχτα στα κρατητήρια και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Στο δικαστήριο, το οποίο έγινε λίγο μετά τη μία΄ το μεσημέρι, κρίθηκαν ένοχοι οι έξι από τους οκτώ κατηγορούμενους.

Οι 3 είναι μαθητές και καταδικάστηκαν σε 20 ημέρες φυλάκισης με 3ετη αναστολή, ενώ οι άλλοι τρεις είναι εξωσχολικοί και καταδικάστηκαν σε 4 μήνες φυλακή, επίσης με 3ετη αναστολή, ενώ οι δυο αθωώθηκαν.

Η ποινή των εξωσχολικών είναι εφέσιμη, ενώ η ποινή των μαθητών, επειδή είναι 20 ημερών δεν είναι εφέσιμη, ωστόσο όπως έλεγαν οι ίδιοι και οι γονείς τους θα γραφτεί στο ποινικό τους μητρώο.

“Τα παιδιά μας δεν είναι εγκληματίες και κακοποιοί να τα κουβαλάνε με τις κλούβες και να περνάνε τη νύχτα στα κρατητήρια. Καμία φθορά δεν αναφέρθηκε στο σχολείο. Έχουν το δικαίωμα της διαμαρτυρίας, όπως ο κάθε πολίτης. Είναι κρίμα να στιγματίζουν έτσι μικρά παιδιά….”, είπε ένας από τους γονείς στο LamiaReport.

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί δηλώνουν σοκαρισμένοι από την απόφαση. Πολλά από τα παιδιά δεν ήταν σε θέση αμέσως μετά τη διαδικασία να πληρώσουν τα έξοδα της δίκης που τους χρεώθηκαν από το δικαστήριο, ενώ στους διαδρόμους των δικαστηρίων επικράτησε αναστάτωση και υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com