ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΓΕΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ

ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ - ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥΞεκινά η επέκταση του υπόγειου  αγωγού γεώτρησης Λ37  του Τ.Ο.Ε.Β. Μακρυχωρίου Π.Ε. Λάρισας, μετά την σύμβαση που υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου με τον ανάδοχο του έργου.

Η επέκταση του αγωγού, που θα γίνει σε μήκος 2 χλμ, έρχεται να προστεθεί στα άλλα 9 χλμ υπόγειων αγωγών, που έχουν ήδη κατασκευασθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας μέσω του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής»,  συνολικού προϋπολογισμού 332.000 ευρώ, στον ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου.

Με αυτό το έργο ολοκληρώνεται ουσιαστικά το σύνολο της υπογείωσης των αγωγών άρδευσης στην περιοχή, η οποία αναμένεται να εξυπηρετήσει πάνω από 7.000 στρέμματα καλλιεργειών.

Σε δηλώσεις του ο  κ. Αγοραστός επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η υπογείωση των δικτύων άρδευσης με συνολικό μήκος 2 χλμ θα εξασφαλίσει επάρκεια νερού για τους αγρότες και θα διευκολύνει την καθημερινότητά τους.

Το έργο θα συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας για τον ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου, ταυτόχρονα με μια ορθολογικότερη διαχείριση του νερού. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου το εισόδημα των αγροτών μειώνεται συνεχώς, έργα όπως αυτό αποκτούν ιδιαίτερη αξία. Ο πρωτογενής τομέας μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει τη λύση στην κρίση που ταλανίζει τη χώρα μας, αρκεί να τον στηρίξουμε με ουσιώδη έργα».

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε: «Με αυτά τα 2 χλμ ολοκληρώνεται η  υπογείωση των δικτύων άρδευσης δικαιοδοσίας του ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου, συνολικού μήκους 11 περίπου χλμ και εξασφαλίζεται έτσι επάρκεια νερού για 7.000 στρέμματα καλλιεργειών.  

Είναι ένα έργο σημαντικής αξίας, αφού θα συμβάλει τα μέγιστα στην εξοικονόμηση νερού, με σκοπό την ελαχιστοποίηση των απωλειών και παράλληλα την προάσπιση του εισοδήματος των αγροτών της περιοχής μας»».

Ο προϋπολογισμός του έργου – που χρηματοδοτείται από τους ΚΑΠ της Περιφέρειας Θεσσαλίας – ανέρχεται στις 60.000 ευρώ και ανάδοχος του έργου είναι ο Σαμαράς Αθανάσιος ΕΔΕ.

Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του υπόγειου δικτύου της γεώτρησης Λ37 του Τ.Ο.Ε.Β. Μακρυχωρίου, σε μήκος 2 χλμ, από πλαστικούς σωλήνες PVCΦ160 και Φ125, 10 atm.

Το νέο υπόγειο δίκτυο θα αντικαταστήσει το υπάρχον επιφανειακό δίκτυο του Τ.Ο.Ε.Β., με σκοπό τη μείωση της  απώλειας νερού.

Επίσης,  η μελέτη περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση των απαραίτητων υδροληψιών διπλού στομίου του δικτύου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ