ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΡΟΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ

johnΟ Δήμος Λαρισαίων προχώρησε στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού, Έρευνας και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας-Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, και τη Δ.Ε.Υ.Α.Λ., για την εκπόνηση Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ της Λάρισας, με στόχο την προβολή της πόλης και τη μέγιστη δυνατή υποστήριξη της «εικόνας» της πόλης της Λάρισας.

Το Στρατηγικό Σχέδιο Μάρκετινγκ της πόλης της Λάρισας, αποσκοπεί στο να δώσει απαντήσεις, κύριες και εναλλακτικές λύσεις και προτάσεις στο πως η πόλη της Λάρισας μπορεί να δημιουργήσει, να ισχυροποιήσει και να διατηρήσει ένα υψηλής ποιότητας ελκυστικό και ανταγωνιστικό προφίλ στα πλαίσια του νέου οικονομικού –και όχι μόνο- διεθνοποιημένου περιβάλλοντος.

Βασική προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα του Σχεδίου τόσο στη φάση σχεδιασμού όσο και στη φάση υλοποίησης και ελέγχου είναι οι συμμετοχικές διαδικασίες σε τοπικό επίπεδο. Τα στοιχεία και δεδομένα του σχεδίου θα προέρχονται από τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στο περιβάλλον της πόλης, εκφράζοντας τις εκτιμήσεις, προτάσεις και ανάγκες για την διαμόρφωση και υποστήριξη μιας πολυδιάστατης εικόνας της Λάρισας ως ενός ανταγωνιστικού και ελκυστικού προορισμού και τόπου κατοικίας. Η εξασφάλιση της συμμετοχής όλων των εταίρων και συλλογικοτήτων θα είναι επομένως ο πρωταρχικός στόχος.

Οι φορείς της πόλης έχουν ήδη ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Δήμου Λαρισαίων και θα συμμετέχουν σε Επιτροπή Φορέων με συμβουλευτικό ρόλο στην όλη διαδικασία. Στο αμέσως επόμενο στάδιο θα πραγματοποιηθούν έρευνες πεδίου στους κατοίκους, στις επιχειρήσεις, στους επισκέπτες της πόλης και στους φορείς.

Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης ήταν ο Αν. Καθηγητής Πολεοδομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Αλ. Δέφνερ, ο Επίκουρος Καθηγητής Οικον. Ανάπτυξης Θ. Μεταξάς, ο εξωτερικός διδάσκων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Ν. Καραχάλης, ο επικ. Καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Κλ. Συρακούλης και η αρχιτέκτων Μηχανικός Γ. Λάλου

Από την πλευρά του Δήμου Λαρισαίων παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων Γ. Οικονόμου, η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας Λ. Γιοβρή, ο μηχανικός της διεύθυνσης Αθ. Αργυράκος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Κ. Καλαμπαλίκης και ο διευθυντής Απ. Μπαλογιάννης και ο Διευθυντής προγραμματισμού Γ. Οικονομίδης με το στέλεχος της διεύθυνσης Τ. Κωστούλα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ