ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

image001Με στόχο την αποτύπωση της ενημέρωσης του Ευρωπαίου πολίτη ως προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους θεσμούς της, τα δικαιώματα,  και την Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ετους Πολιτών έχει δημιουργηθεί ερωτηματολόγιο το οποίο είναι διαθέσιμο προς συμπλήρωση online στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, στον δικτυακό τόπο που δημιουργήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών, έως την 30η Οκτωβρίου 2013.

Στην πρωτοβουλία συμμετέχει και ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος σε ανακοίνωση του οποίου αναφέρονται τα εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών 2013 είναι αφιερωμένο στα δικαιώματα που συνοδεύουν την ιθαγένεια της ΕΕ.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος – ΕΟΠ, στηρίζει αυτή την πρωτοβουλία και σας ενθαρρύνει να συμμετέχετε ενεργά στην διαδικασία πληροφόρηση σας.

Το Ευρωπαϊκό Έτος πολιτών έχει πρωταγωνιστές τους ίδιους του πολίτες, δηλαδή εμάς!

Ο ΕΟΠ σχεδιάζει δράσεις βασισμένες στην ενθάρρυνση της ιδιότητας του Ευρωπαίου πολίτη και επιβραβεύει κάθε είδους ανάλογη προσπάθεια.

Εάν οι πολίτες της ΕΕ γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και τα ασκούν, επωφελούνται περισσότερο ως άτομα αλλά ταυτόχρονα επωφελείται και η οικονομία καθώς και η

κοινωνία της ΕΕ.

Οι ενημερωμένοι πολίτες κατανοούν τις ευκαιρίες που τους προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση και καλούνται να συμμετέχουν στη δημοκρατική ζωή της ΕΕ σε όλα τα επίπεδα. Σ’ αυτό αποβλέπει το Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών 2013.

Στην Ελλάδα, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει δημιουργήσει τον δικό του δικτυακό τόπο ως το Εθνικό Σημείο Επαφής για το Έτος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ