ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

diamantosΕπιστολή προς τον δήμαρχο Λαρισαίων Κ. Τζανακούλη απέστειλε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας, Ντ. Διαμάντος, η οποία κοινοποιείται και στους εκπροσώπους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και στους εκπροσώπους των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων. Στην επιστολή του ο κ. Διαμάντος αναφέρει:

Αξιότιμε κε Δήμαρχε.

Η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων, πέραν της πρώτιστης θρησκευτικής σημασίας, αποτελεί μία προνομιακή περίοδο για τον Δήμο και, ειδικά, για την τοπική αγορά.

Θεωρούμε λοιπόν, και επαναφέρουμε την πρόταση που και πέρυσι είχαμε διατυπώσει ότι, είναι απαραίτητο να διαμορφωθεί, ένα «πλαίσιο εκδηλώσεων και δράσεων» σε όλο το Δήμο με επίκεντρο το ιστορικό κέντρο της Λάρισας που, είναι και ο πολιτιστικός και εμπορικός πόλος έλξης όλων, Λαρισαίων και επισκεπτών.

Το πλαίσιο αυτό μπορεί και,  πρέπει να συνδιαμορφωθεί αφενός έγκαιρα αφετέρου, από όλους τους τοπικούς φορείς (Επιστημονικούς, Παραγωγικούς, Πολιτισμού) που, μπορούν να συνδράμουν με ιδέες, προτάσεις και, εθελοντισμό.

Πρέπει δε, να διέπεται από σεβασμό στο δημόσιο χώρο και σε χώρους και κτίσματα διατηρητέα της Αρχιτεκτονικής κληρονομιάς και ιστορικής μνήμης της πόλης. Ως εκ τούτου, ο σχεδιασμός των παρεμβάσεων πρέπει να είναι γνωστός και, να έχει τη γνώμη των αρμόδιων φορέων (ΤΕΕ, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων) όσο και, την έγκριση των αρμοδίων οργάνων που εκ του νόμου έχουν την αρμοδιότητα.

Η λειτουργικότητα και το είδος των εκδηλώσεων περιφερειακά, θα πρέπει να αποδίδει ακτινωτά, με ευρηματικότητα, τα κίνητρα στους επισκέπτες να εισέρχονται και, στο ιστορικό εμπορικό κέντρο.

Σημαντικό αποτελεί και, το κόστος για τους πολίτες και, ειδικά για τα παιδιά, των εκδηλώσεων και δράσεων. Διότι, σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, ο Δήμος Λαρισαίων και οι φορείς, οφείλουν να αποδώσουν ένα πλαίσιο με το λιγότερο δυνατό έως και μηδενικό κόστος για τα παιδιά και τους γονείς. Έτσι, η όποια αγοραστική δύναμη διαθέτουν, δεν θα απομειωθεί και, θα αποδοθεί στην τοπική αγορά.

Επειδή το Τεχνικό Επιμελητήριο (μαζί και με τους αρμόδιους επιστημονικούς συλλόγους) :

έχουμε διαρκές ενδιαφέρον για την διαχείριση του δημόσιου χώρου (αισθητικά, λειτουργικά),

έχουμε έντονο ενδιαφέρον για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της πόλης, έχουμε έννομο συμφέρον να προστατεύσουμε τα μέλη μας τα οποία, δραστηριοποιούνται εμπορικά στην τοπική αγορά και,

αποτελεί πεποίθησή μας και βασική αρχή λειτουργίας μας, ότι,  η συνέργεια με το Δήμο και όλους τους φορείς (που, σε κάθε περίπτωση στο παρελθόν έχει αποδώσει) μπορεί να αποδώσει και στην περίπτωση αυτή, το καλύτερο δυνατό πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων, με την οικονομικότερη επιβάρυνση για τους πολίτες.

Ζητούμε λοιπόν, το ακριβές σχέδιο του πλαισίου των εκδηλώσεων και, φυσικά, μία ευρεία σύσκεψη όλων των φορέων που, μπορούν να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή και, να το συνδιαμορφώσουν, με προτάσεις και συμμετοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ