ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΔΕΝΟΥΝ ΞΥΛΙΝΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΣΚΟΠΟ…

Μια ασυνήθιστη μέθοδο χρησιμοποιούν στην Κίνα για να αντιμετωπίσουν αυτό για το οποίο οι γονείς παραπονιούνται πολύ συχνά…

Συχνά οι γονείς λένε στα παιδιά τους να στέκονται όρθια και να σταματήσουν να καμπουριάζουν. Στον κινεζικό στρατό όπου γίνεται σχολαστικός έλεγχος της σπονδυλικής στήλης για να έχουν οι στρατιώτες ίσια πλάτη, έλυσαν αυτό το πρόβλημα δένοντας ξύλινους σταυρούς στην πλάτη των νεοσύλλεκτων, έτσι ώστε οι ώμοι τους να τραβιούνται προς τα πίσω και ο λαιμός τους να παίρνει τη σωστή θέση.

Φύλλα τράπουλας τοποθετούνται κάτω από τα πηγούνια τους και οι στρατιώτες πρέπει να παραμένουν ακίνητοι στη θέση τους για να μη τους πέσουν. Το φύλλο τοποθετείται με μεγάλη ακρίβεια κάτω από το πηγούνι ώστε όλα τα κεφάλια των στρατιωτών να έχουν την ίδια γωνία.

Τα πόδια τους δένονται μεταξύ τους ώστε να μάθουν πώς να στέκονται ίσια, χωρίς να λυγίζουν τα γόνατά τους και να δυναμώνουν τις αρθρώσεις τους.

Τα χέρια τους πρέπει να ακουμπούν σταθερά στο σώμα τους, και να προσέχουν να μη τους πέσει το φύλλο της τράπουλας που επίσης τοποθετείται μεταξύ της παλάμης τους και του σώματός τους.

Η καλή στάση του σώματος πιστεύουν – και πιστεύεται- ότι έχει μια σειρά από οφέλη.

Δεν βελτιώνει μόνο τη φυσική εμφάνιση, αλλά συμβάλλει και στην αλλαγή της ψυχικής συμπεριφοράς θεραπεύοντας τις νευρωτικές τάσεις, μειώνοντας την κατάθλιψη και την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Βοηθά, επίσης, τα συμπτώματα των ρευματισμών και της αρθρίτιδας, βελτιώνει την κυκλοφορία και τη λειτουργία της καρδιάς, μειώνει τις κρίσεις ημικρανίας, βελτιώνει την πέψη, διορθώνει την αϋπνία και μειώνει το στρες.

dailymail

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ