ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ

Γράφει ο Γιάννης Παιδής

Αίσθηση προκαλεί, σε όσους δεν γνωρίζουν, η εμμονή του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ στη θεωρία των  δύο άκρων και η προσπάθεια εξίσωσης των τραμπουκισμών και των ξεκαθαρισμάτων λογαριασμών των χρυσαυγιτών, με τις λαϊκές κινητοποιήσεις και με τους αγώνες των πολιτών ενάντια στην καταστροφική πολιτική των μνημονίων.

Σε όσους όμως θυμούνται ποιο είναι το παρελθόν του κ. Σαμαρά αλλά και κορυφαίων στελεχών της ΝΔ, αυτή η προσπάθεια εξίσωσης των φασιστοειδών της Χ.Α. με τους λαϊκούς αγωνιστές, αποτελεί  φυσική συνέχεια της πορείας του πρωθυπουργού.

xatzinikolaou-samaras-averwf1Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους «κένταυρους» και τους «ρέιντζερς» της ΟΝΝΕΔ και  της ΔΑΠ που τραμπούκιζαν σε αμφιθέατρα στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 , ή χτυπούσαν ανενόχλητοι κομμουνιστές, σοσιαλιστές και αναρχικούς κυρίως στις μεγάλες πόλεις, με ενέδρες κατά τη διάρκεια αφισοκολλήσεων;

Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι επικεφαλής αυτών των ομάδων ήταν ο νυν δήμαρχος Πειραιά κ. Μιχαλολιάκος, ο ακροδεξιός Μανωλάκος και άλλοι, ενώ όλα αυτά γινόταν με τις ευλογίες του νυν προέδρου της Βουλής, ηγετικό στέλεχος της  ΟΝΝΕΔ τότε, αλλά και του πρωθυπουργού ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής των ομάδων κρούσης της ΟΝΝΕΔ στη Μεσσηνία.

Μήπως μπορεί να ξεχάσει κάποιος ότι ο νυν πρωθυπουργός όταν ίδρυσε την Πολιτική Ανοιξη, την τοποθέτησε δεξιότερα της ΝΔ ενώ η ρητορική του ήταν πάντα «εθνικοπατριωτική»;

Με τέτοιο παρελθόν λοιπόν ο πρωθυπουργός, με ακροδεξιούς συνεργάτες, αλλά και με μια μεγάλη μερίδα στελεχών της ΝΔ με τραμπούκικο παρελθόν, αλλά και με δεδομένο ότι μερίδα της βάσης της ΝΔ τείνει ευήκοα ώτα σε φιλοχουντικές, φιλοβασιλικές και εθνικιστικές κορώνες, αλλά και στη ρητορική της Χ.Α.,  είναι κάτι παραπάνω από φυσιολογικό η σημερινή ΝΔ να επενδύει στη λογική των δύο άκρων, και να προσδοκά να επαναφέρει στο μαντρί όλους όσους αυτομόλησαν προς το μόρφωμα της Χ.Α.

ΥΓ: Αν μη τι άλλο, είναι ανατριχιαστικό να ακούς από το στόμα του πρωθυπουργού τη φράση «Παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έγιναν μόνον από τη Χρυσή Αυγή, αλλά και από άλλους». Αλλά, αν δεν είχε αυτήν  την ακροδεξιά αντίληψη και αυτό το παρελθόν, δεν θα μπορούσε να συνυπάρξει στη ΝΔ με στελέχη όπως οι Βορίδης, Γεωργιάδης, Βελόπουλος, Δένδιας κ.λπ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ