ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Χ. ΖώηςΜε αφορμή τις αντεγκλήσεις μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ για το ζήτημα συμμετοχής μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο Πρόεδρος του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» Χρήστος Ζώης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι συγκυβερνώντες αναλώνονται σε κούφιες και ανούσιες αντιπαραθέσεις. Γιατί είναι προκλητική και ανούσια μια αντιπαράθεση για το πόσο περισσότερο ή λιγότερο δαπανηρή μπορεί να είναι μια στρατιωτική παρέλαση.

Πραγματική τιμή αποδίδεται στους αγωνιστές του ’40 όταν, ακολουθώντας το παράδειγμά τους, υψώνουμε το εθνικό μας ανάστημα και διασφαλίζουμε την ανεξαρτησία της πατρίδας μας.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δεν είναι και δεν επιτρέπεται να γίνει πεδίο μικροκομματικής αντιπαράθεσης.

Μπορεί να αποτελέσει το πεδίο μιας νέας εθνικής ομοφωνίας για την καθιέρωσή της ως Ημέρα Διεκδίκησης απ’ τη Γερμανία του Κατοχικού Δανείου και των Πολεμικών Αποζημιώσεων.

Η Νέα ΜΕΡΑ προτείνει η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου να καταστεί και Ημέρα Μνήμης αλλά και Διεκδίκησης, ως την ημέρα της δικαίωσης.

Οι βουλευτές της θα φέρουν ψήφισμα σχετικό στη Βουλή των Ελλήνων. Περιμένουμε από όλους τους Έλληνες βουλευτές να ανταποκριθούν άμεσα στην πρότασή μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ