ΚΥΡΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

john (2)Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή, το περίφημο «Ιστορικό Ράλι  Ολύμπου». Οι συμμετοχές στο φετινό ράλι, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, φτάνοντας τις 91.

Η εκκίνηση του Ράλι δόθηκε το πρωί του Σαββάτου, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας που από νωρίς κατακλύστηκαν από δεκάδες “πανέμορφες …δεσποινίδες”  ετών 50,60 και 70+ ετών, που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα, αλλά και τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Βουλγαρία (20 συμμετοχές), τη Σερβία και την Τουρκία, δημιουργώντας στην πόλη μια πανηγυρική ατμόσφαιρα και προκαλώντας εντύπωση στους χιλιάδες επισκέπτες ,που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά , σπάνια συλλεκτικά κλασσικά αυτοκίνητα-αντίκα.

Όλες οι διαδρομές του Ράλι σχεδιάστηκαν από εμπειρότατα στελέχη, που έχουν τεράστια εμπειρία διεθνών αγώνων κλασσικών αυτοκινήτων,αλλά και του Ράλι “ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ”, γεγονός που καθιερώνει  το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ,ως έναν διεθνή θεσμό και σημείο συνάντησης ελληνικών και ξένων πληρωμάτων.

john (3)Οι διαδρομές εξελίχθηκαν στη Θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου και μάλιστα οι ειδικές διαδρομές, ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές για τους οδηγούς και τα οχήματα.

Η διαδρομή του Σαββάτου ήταν:

ΕΚΚΙΝΗΣΗ -ΛΑΡΙΣΑ Κεντρική Πλατεία, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ, Νέος ∆ρόµος από Μελούνα, ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ (Διέλευση μέσα από το χωριό), ΕΛΑΣΣΟΝΑ, ΛΙΒΑ∆Ι (Στάση, ξεναγήσεις και γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα)

Επιστροφή από την Π.Ε.Ο. Κατερίνης – Ελασσόνας, ΕΛΑΣΣΟΝΑ (∆ΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ- ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ), Αναχώρηση από ΕΛΑΣΣΟΝΑ μέσω Π.Ε.Ο. Ελασσόνας -Λάρισας, ∆ΟΜΕΝΙΚΟ (Διέλευση μέσα από το χωριό ), ΜΕΣΟΧΩΡΊ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, ΛΑΡΙΣΑ -Κ.Πλατεία Τερµατισµός 1ης Ηµέρας

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

ΛΑΡΙΣΑ Κεντρική Πλατεία Εκκίνηση ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ, ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ, ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ, ΡΟ∆ΙΑ, ΣΥΚΑΜΙΝΕΑ, ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ, ΣΠΑΡΜΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑ∆Α, ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Στάση -προσφορά  ποντιακών εδεσμάτων από τον Πολιτ. Σύλλογο Καλλιθέας), ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Υποδοχή, Ξενάγηση στα κελάρια, οινογνωσία, προσφορά δώρων), ΕΛΑΣΣΟΝΑ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ στη 1 το μεσημέρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ