ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΡΟΜΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ (VIDEO)

john (2)Μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες σε καταυλισμό ρομά στα Φάρσαλα Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή των Φαρσάλων, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας.
Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα για διαφορά αδικήματα, όπως παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί τελωνειακού Κώδικα, καταδιωκτικά έγγραφα κ.α.
Επίσης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε 8 συνολικά οικίες κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δύο πιστόλια εκ των οποίων το ένα σε μορφή στυλογράφου, ένα κυνηγετικό όπλο, 49 φυσίγγια, 130 γραμμάρια λαθραίου καπνού, 72,7 γραμμάρια κάνναβης και 39,5 ναρκωτικά δισκία
Στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας πραγματοποιήθηκε χθες (16-10-2013) τις πρωινές ώρες μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό ρομά στα Φάρσαλα και την ευρύτερη περιοχή της πόλης.
john (3)Σε αυτήν συμμετείχαν 2 συνολικά συνεργεία με 41 αστυνομικούς και 13 οχήματα από Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας και συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, την Ομάδα Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και το Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης:
o    ελέγχθηκαν συνολικά 103 άτομα και 70 οχήματα,
o    διενεργήθηκαν 8 κατ’ οίκον έρευνες, παρουσία 2 εισαγγελικών λειτουργών
o    βεβαιώθηκαν συνολικά 36 παραβάσεις και συγκεκριμένα 21 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, 6 παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 6 παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 2 παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και 1 παράβαση του τελωνειακού Κώδικα,
o    προσήχθησαν 12 άτομα, από τα οποία 7 ημεδαποί και 5 αλλοδαποί,
o    συνελήφθησαν 11 άτομα, για διάφορα ποινικά αδικήματα και ειδικότερα:
?    6 ημεδαποί από τους οποίους 2 γυναίκες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και του νόμου περί όπλων (μεταξύ των συλληφθέντων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών κι ένας 32χρονος Πυροσβέστης)
?    3 ημεδαποί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση του
τελωνειακού Κώδικα
?    2 αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα, ενώ σε βάρος του ενός εκκρεμούσε επιπλέον καταδικαστική απόφαση για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με ποινή φυλάκισης εξήντα ημερών.
o    κατασχέθηκαν:
?    2 πιστόλια από τα οποία το ένα σε μορφή στυλογράφου
?    1 κυνηγετικό όπλο – καραμπίνα,
?    20 φυσίγγια πυροβόλου όπλου,
?    29 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου,
?    1 μαχαίρι με μήκος λεπίδας (10) εκατοστών,
?    72,7 γραμμάρια κάνναβης,
?    39,5 ναρκωτικά δισκία,
?    1 αυτοσχέδια πίπα με υπολείμματα κάνναβης,
?    1 τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης,
?    1 ηλεκτρονική ζυγαριά,
?    130 γραμμάρια λαθραίου καπνού,
?    2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,
?    3 κινητά τηλέφωνα,
?    2 αλυσοπρίονα,
?    1 μεταλλική αντλία,
?    1 φωτογραφική μηχανή,
?    1 μάλλινη ολοπρόσωπη κουκούλα «full face» και
?    2 πιστωτικές κάρτες τρίτων προσώπων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ διερευνάται τυχόν συμμετοχή τους στη διάπραξη κλοπών και ληστειών στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ