ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LEADER ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η έγκριση της 4η προκήρυξης του Προγράμματος Leader, για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, συνολικού κόστους 3.191.260,94 ευρώ ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που συγκάλεσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (Ε.Δ.Π.) Leader – αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, παρουσία των μελών της επιτροπής.

Η νέα πρόσκληση  αφορά σε επενδύσεις ιδιωτικού χαρακτήρα ύψους 2.434.074,80 ευρώ και δημόσια δαπάνη 1.217.037,40 ευρώ και δημόσιες επενδύσεις ύψους 757.186,14 ευρώ και δημόσια δαπάνη 738.971,30 ευρώ. 

Οι δράσεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα αφορούν, μεταξύ άλλων, την ίδρυση, επέκταση κι εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση, βιοτεχνικών μονάδων, χώρων εστίασης και αναψυχής κ.α.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων είναι  στις 20 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 2.30.μ.μ. . 

Η πρόσκληση και τα Παραρτήματα αυτής  θα διατίθενται στα γραφεία της ΑΕΝΟΛ, Δημάρχου Βλαχοδήμου 1, Ελασσόνα, τηλ. 24930-24222, 25047 και Σωκράτους 111, Λάρισα τηλ. 2410-284696, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθώς και στην ιστοσελίδα της ΑΕΝΟΛ.: www.aenol.gr

Σε σχετική της δήλωση, η πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER – αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, κ. Ρένα Καραλαριώτου επεσήμανε χαρακτηριστικά: « Είναι ιδιαίτερα σημαντική η εξασφάλιση του ποσού που θα χρησιμοποιηθεί για την 4η Προκήρυξη του Προγράμματος Leader, με δεδομένη την δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε. Οι υποψήφιοι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να ιδρύσουν, να επεκτείνουν ή να εκσυγχρονίσουν τις επιχειρήσεις τους, αξιοποιώντας το πρόγραμμα Leader και μάλιστα σε μία εποχή όπου τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι δυσεύρετα. Αποτελεί όμως επιτακτική ανάγκη, μετά και την ανακεφαλαιοποίησή τους, οι τράπεζες να ανταποκριθούν στον ρόλο τους, ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά και να εξασφαλίσουν οι ενδιαφερόμενοι τα ιδία κεφάλαια. Το πρόγραμμα συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής μας οικονομίας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε πολλούς τομείς, δημιουργώντας παράλληλα νέες θέσεις εργασίας. Καλούμε όλους τους υποψήφιους επενδυτές, που ενδιαφέρονται να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις ή να εκσυγχρονίσουν τις ήδη υπάρχουσες, να ενημερωθούν αναλυτικά για την 4η προκήρυξη. Είναι χρέος μας να στηρίξουμε  την τοπική επιχειρηματικότητα και θα το κάνουμε αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα Leader»

Τέλος, ακολούθησε ενημέρωση για την πορεία των ενταγμένων έργων,  και όπως επισημάνθηκε από την υπεύθυνη του Προγράμματος κ. Σεβαστή Μπασδέκη, μετά την  υπογραφή από τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου της απόφασης ένταξης για τα  έργα της 3ης  Προκήρυξης έχουν σταλεί στους επενδυτές οι επιστολές για την προσκόμιση των δικαιολογητικών προκειμένου να προχωρήσει  υπογραφή  των συμβάσεων των 24 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 4.248.228,24€ και δημόσιας δαπάνης 2.124.114,12 ευρώ .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ