ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

2Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί τη Δευτέρα το ζευγάρι των Ρομά στο σπίτι των οποίων στα Φάρσαλα εντοπίστηκε την Τετάρτη το ξανθό κοριτσάκι το οποίο φώναζαν «Μαρία» και όπως διαπιστώθηκε και μετά από εξέταση DNA δεν ήταν δικό τους.

Σε βάρος του 39χρονου και της 40χρονης σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατʼ εξακολούθηση.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν πως δεν έχει εξακριβωθεί η ακριβής ηλικία του (εκτιμάται πως είναι 5-6 ετών) και εάν γεννήθηκε στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Επίσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο οι Ρομά να είναι μέλη κυκλώματος αγοραπωλησίας βρεφών.

Επίσης τη Δευτέρα αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα και οι φωτογραφίες του ζευγαριού. Πάντως η 40χρονη επιμένει στον ισχυρισμό της πως το παιδί της το έδωσε μια γυναίκα έξω από σουπερ μάρκετ και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Ωστόσο αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το παιδί έφτασε στο ζευγάρι μέσω τρίτου προσώπου, βουλγαρικής υπηκοότητας, ο οποίος όπως λένε και άλλοι Ρομά στα Φάρσαλα έσπευσε να εξαφανιστεί μετά τον εντοπισμό του παιδιού μαζί με την μητέρα του παιδιού από τη Βουλγαρία.

Παράλληλα, σε συνεργασία και με την Interpol, εξετάζονται ξανά υποθέσεις εξαφανισμένων παιδιών και καταγγελίες γονέων στους οποίους είχαν πει πως είχαν πεθάνει τα μωρά τους κατά τη γέννα αλλά δεν τους τα είχαν δώσει για την ταφή.

Ερευνώνται επίσης και πληροφορίες σχετικά με παρουσία του ζευγαριού μαζί με το ξανθό κορίτσι σε άλλες περιοχές της χώρας όπως στην Κρήτη και τη Φθιώτιδα.

Σημειώνεται ότι από την Παρασκευή -όταν αποκαλύφθηκε η ιστορία του τετράχρονου κοριτσιού- το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει δεχτεί περισσότερες από 5.500 τηλεφωνικές κλήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το ενδιαφέρον για την υπόθεση είναι μεγάλο, καθώς τους 200.000 φτάνουν όσοι έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα του «Χαμόγελου του Παιδιού» για να πληροφορηθούν για την υπόθεση, ενώ στο μισό εκατομμύριο υπολογίζονται οι πολίτες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν ασχοληθεί με αυτήν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ