ΤΟ ΕΚΛ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ

ΑΠΕΡΓΙΑΣε γενικό ξεσηκωμό καλεί η διοίκηση του Εργατικού Κέντορυ Λάρισας, τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τις γυναίκες και τους μετανάστες με αφορμή την 24ωρη απεργία της 6ης Νοεμβρίου, αφού όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του κέντρου θα πρέπει ο λαός να αποτρέψει τα νέα αντεργατικά μέτρα και να ανατρέψει τη βαρβαρότητα.

«Σε κάθε κλάδο ο κάθε εργάτης ξεχωριστά και όλοι μαζί ως μια γροθιά να πάρουμε ατομική και συλλογική για ευθύνη για την επιτυχία της απεργίας. Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις να παρθούν μαχητικές αποφάσεις συμμετοχής. Κάθε σωματείο να οργανώσει την απεργία στον χώρο του, να πάρει μέτρα προετοιμασίας για την επιτυχία της. Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική υπόθεση,  αποφασιστική διάθεση αγώνα και αντίστασης από κάθε κλάδο, κάθε εργοστάσιο και τόπο δουλειάς.

Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Η ζωή μας έγινε αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων, για να γίνουν αυτοί ακόμα πιο ισχυροί. Η λαιμαργία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δε θα κοπάσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους.

Να μην παραδώσουμε τα δικαιώματα μας. Ετοιμάζουν νέο γύρο επίθεσης» υποστηρίζει η διοίκηση του ΕΚΛ.

Και συνεχίζει σημειώνοντας ότι η κατάργηση των Κλαδικών Συλλογικών συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ.

«Να μην επιτρέψουμε να κάνουν τη ζωή μας κόλαση

Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στον Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στην μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία.

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης. Απεργούμε στις 6 Νοέμβρη», επισημαίνει καταγγέλλοντας την επιβολή χαρατσιού 25ευρώ για νοσήλεια στα νοσοκομεία, τη μονιμοποίηση των χαρατσιών, τους δυσβάσταχτους φόρους, τις αυξήσεις και τις κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία.

«Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1.5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα-δυστυχίας των 200 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στα αποκαΐδια των προηγούμενων. Η επιδείνωση της ζωής μας δε θα έχει τελειωμό.

Για να ανασάνουμε χρειάζεται ανατροπή της βαρβαρότητας που ζούμε.

Η υποχώρηση στις δυσκολίες, ο συμφιλιωτισμός με το κεφάλαιο, οι διαπραγματεύσεις μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οδηγούν στην μακροημέρευση της βαρβαρότητας. Να ξαποστείλουμε όσους κάθονται στο σβέρκο μας.

Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία. Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των παιδιών, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.

Να δώσουμε απάντηση στην όξυνση της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του κράτους, στους μηχανισμούς που θρέφει. Να πάρει διαστάσεις μαζικής καταδίκης και απομόνωσης η εγκληματική-ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από τους τόπους δουλειάς και τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, εκμετάλλευσης, εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.

Στις 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ξεπερνώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της εργοδοσίας, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Φτιάχνουμε το δικό μας ορμητικό ποτάμι που θα τσακίσει κάθε υπονόμευση απο την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της.

Πρέπει τώρα να ανασυνταχθούμε! Να δοκιμάσουμε τη δύναμη μας.

Να πιστέψουμε στο δίκιο μας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ