ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

γο_Page_2Στην παρατηρητικότητα της αντιεισαγγελέως Λάρισας, Χριστίνας Φασούλα, οφείλεται ο εντοπισμός της μικρής Μαρίας στον τσιγγάνικο οικισμό, το πρωί της 16ης Οκτωβρίου, στα Φάρσαλα.

Όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Λαρισινής εφημερίδας «Κόσμος», πρόκειται για τη μία από τις δύο δικαστικές λειτουργούς (η άλλη σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας ήταν η Πταισματοδίκης Ματίνα Γκαρά) οι οποίες συνέδραμαν την πολύκροτη επιχείρηση της αστυνομίας το αποτέλεσμα της οποίας κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον των ξένων Μέσων, δυστυχώς, ούτε αυτή τη φορά για καλό. Το χρονικό της πρωινής απόβασης στην κωμόπολη των Φαρσάλων, αφηγήθηκαν στον «Κόσμο», καρέ-καρέ, αστυνομικές πηγές που έζησαν τα γεγονότα από μέσα, θέλοντας βέβαια, για ευνόητους λόγους, να διατηρήσουν την ανωνυμία τους:

Φτάσαμε στον καταυλισμό γύρω στις 7 παρά το πρωί, και αρχίσαμε αμέσως τους ελέγχους, όπως είχαμε εντολή από την Διεύθυνση», μας λέει ένας εκ των ανδρών που πήραν μέρος στην επιχείρηση.

Τους βρήκαμε στον ύπνο και αρχίσαμε να ζητάμε εξηγήσεις για ότι μας κινούσε την υποψία ότι είναι παράνομο. Έγινε εξαιρετική δουλειά απ΄όλους μας, σκουπίσαμε τα πάντα, σύμφωνα με τις εντολές που είχαμε…».

Και το παιδί που ήταν;

Όταν φτάσαμε, στο τρίτο ή το τέταρτο σπίτι, μπήκαμε μέσα και τους βρήκαμε όλους να κοιμούνται στρωματσάδα. Ήταν ένα μεγάλο σαλόνι χωρίς έπιπλα, όλοι κάτω. Η μάνα άρχισε να τσαμπουκαλεύεται, τα παιδιά απομακρύνθηκαν και εμείς στραφήκαμε στην κουζίνα και σε μια αποθήκη έξω από το σπίτι όπου είχε μέσα εργαλεία κ.λ.π. Στο δωμάτιο έμεινε η εισαγγελέας».

Ποια εισαγγελέας;
Η ξανθιά» (σ.σ. η κ. Φασούλα)

Και μετά;

Αυτή είδε ένα μικρό παιδάκι να συνεχίζει να κοιμάται κάτω από τις κουβέρτες, αφού τα άλλα είχαν φύγει. Όταν σηκώθηκε και το πρόσεξε στο πρόσωπο, της κίνησαν την περιέργεια τα κατάξανθα χαρακτηριστικά του κοριτσιού και φώναξε αμέσως τη μάνα του…».

-Η υποτιθέμενη μάνα του κοριτσιού τι της είπε;

Όπως μας εξήγησε, αργότερα, η εισαγγελέας, η μάνα του κοριτσιού έπεφτε διαρκώς σε αντιφάσεις. Την πρώτη φορά είπε ότι παιδί το βάψανε ξανθό για να είναι όμορφο. Αργότερα ισχυρίστηκε ότι το είχε ξώγαμο με έναν …Καναδό. Κάποια στιγμή μάλιστα, ένα από τα αδέρφια της μικρής, παρουσίασε μια φωτογραφία μιας ξανθιάς γυναίκας, λέγοντας ότι είναι η αδερφή του, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη, και ότι το παιδί είναι δικό της…Ήταν φανερό ότι μας έλεγαν ψέματα γι΄αυτό φέραμε τους γονείς και τη μικρή στη Λάρισα…».
Δεν χρειάστηκε να καταγράψουμε άλλα. Από την άφιξη της μικρής στη Λάρισα και μετά πήρε φωτιά το σύμπαν, οπότε όλα όσα ακολούθησαν είναι, λίγο ή πολύ, γνωστά. Μένει τώρα να δούμε αν θα επαληθευτεί ο ισχυρισμός του συντρόφου της σαραντάχρονης τσιγγάνας, όπως τον κατέθεσε ο ίδιος χθες στην ανακρίτρια: Ότι δηλαδή γνωρίζει και μπορεί να φέρει σε επαφή τις αρχές με τους φυσικούς γονείς του παιδιού.
Όλοι πάντως κρατούν μικρό καλάθι…

thessalianews.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com