ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΤΑ Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΑ 5ΜΗΝΑ

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ν. Λάρισας

τζαν Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων και το δήμαρχο κ Τζανακούλη, για τους πανηγυρισμούς ότι ο δήμος θα πάρει 5μηνα και όχι 8μηνα και θα έχει όφελος 1 εκ. €. Είναι από τους πρωτοπόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην εφαρμογή της άγριας αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε., βιομηχάνων, τραπεζιτών,  αφού αξιοποιώντας την κρατική υποχρηματοδότηση –  μη διεκδικώντας βέβαια δραχμή από τα δις που τους χρωστά το κράτος – και τον αποδεκατισμό του προσωπικού, σπάνε τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, προωθώντας  νέες μορφές εκμετάλλευσης των εργαζομένων (βλέπε 5μηνα) και προσαρμόζουν τη λειτουργία του Δήμου στις επιταγές αυτής της πολιτικής. Στο όνομα πάντα της εργασίας των ανέργων που η πολιτική που στηρίζουν δημιούργησε.

 Να τσακίσουν θέλουν ότι έχει απομείνει από τα όποια εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Να τελειώνουν με  το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά ΚΑΙ εργασιακά δικαιώματα. Γιατί μπορεί η δουλειά με 8μηνο να μην παρέχει μόνιμη και σταθερή δουλειά σε άνεργους συναδέλφους μας – είναι εποχιακού χαρακτήρα (ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ) – αμείβονται τουλάχιστον μ’ αυτήν την πενιχρή Σ.Σ.Ε. και έχουν κανονική ασφάλιση, μπορούν να ασφαλίσουν όλη την οικογένεια τους, με συντάξιμο ένσημο και κάτω από προϋποθέσεις μετά την απόλυση δικαιούνται και ταμείο ανεργίας.

Δικαιώματα που δεν έχουν οι εργαζόμενοι με την 5μηνη «κοινωφελή εργασία».

Όποιες κι αν είναι οι γραμματικές γνώσεις, οι σπουδές, τα πτυχία ή ειδίκευση όλοι το ίδιο, 427 € για τους νέους κάτω των 25 ετών και 490 € για τους πάνω από 25 ετών.

Αυτό το μέλλον ετοιμάζουν για όλους μας πολύ δε περισσότερο για τα παιδιά μας.

Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από τον κ. Τζανακούλη και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Λαρισαίων. Πρωτοκλασάτο στέλεχος της Ν.Δ. είναι στο χώρο της Τοπική Διοίκησης. Φυσικά δεν θα μπορούσε, όχι μόνο να μην εφαρμόσει αυτήν την πολιτική, αλλά να είναι και προπομπός.

Στην προσπάθεια αυτή ο κ. Τζανακούλης βρήκε και συνοδοιπόρους, τις παρατάξεις «Λαρισαίων Πόλις»(ΠΑΣΟΚ), «Ενωτική Πρωτοβουλία»(ΣΥΡΙΖΑ) και «Ταυτότητα Πόλις»(Μπαρτζιώκης).

  Θέλουν να χρυσώσουν το χάπι προς το λαό της Λάρισας,  λέγοντας ή υπονοώντας ότι με την απόφαση αυτή ο Δήμος θα έχει όφελος πάνω από 1 εκ. €.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΠΙΑΝΟΥ ΤΣΕΠΕΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ  ΔΕΝ  ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ;

Το Κλαδικό Συνδικάτο στους ΟΤΑ του ν. Λάρισας καλεί όλους τους συναδέλφους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους νέους στους οποίους  απευθύνονται αυτά τα «προγράμματα», να μην σκύψει κανείς το κεφάλι. Κανένας μόνος του στη κρίση τους, που προσπαθούν να μας την φορτώσουν.

ΝΑ μην αποδεχθούν αυτή την κατάσταση ότι έτσι θα δουλεύουν αλλά να παλέψουμε όλοι μαζί για μόνιμη και σταθερή δουλειά. Το συνδικάτο θα είναι εδώ. Έχουμε τεράστια δύναμη και δεν δείξαμε ακόμη

Η Πανεργατική Πανελλαδική απεργία στις 6 Νοέμβρη να γίνει σταθμός στους αγώνες όλων των εργαζομένων μονίμων και εκτάκτων, των ανέργων και των λαϊκών στρωμάτων, να γίνει σταθμός στην ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος.

ΟΛΟΙ  στην ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

 στην Κεντρική Πλατεία στις 10. 30 π.μ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ