ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ 3ο ΚΑΙ 41ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ

γερμανΕπιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο απέστειλαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 3ου και 41ου Δημοτικών Σχολείων Λάρισας, εκφράοντας την έντονη  δυσαρέσκεια των Γονέων και Κηδεμόνων των δύο σχολείων αναφορικά με τη μη διδασκαλία της Γερμανικής Γλώσσας στους μαθητές της Πέμπτης και της Έκτης Δημοτικού.

Στην επιστολή τους αναφέρουν ακόμη τα εξής: “Εχοντας ήδη διανύσει τον πρώτο μήνα της σχολικής χρονιάς και παρότι οι ανάγκες του σχολείου μας για εκπαιδευτικό Γερμανικής γλώσσας είναι γνωστές και καταγεγραμμένες εδώ και πολλούς μήνες στην αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι και σήμερα 18/10/2013 καθηγητής για να διδάξει το μάθημα.

Αποτέλεσμα της αδιανόητης καθυστέρησης είναι η σημαντική στέρηση των παιδιών μας από το αγαθό της δωρεάν εκμάθησης της δεύτερης ξένης γλώσσας, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε”.

Οι Σύλλογοι Γονέων τονίζουν ότι από την έλλειψη εκπαιδευτικού Γερμανικής γλώσσας δημιουργείται άνιση αντιμετώπιση, χωρίζοντας τα παιδιά σε αυτά που διδάσκονται τη 2η ξένη γλώσσα που επέλεξαν και σε αυτά, που χωρίς δική τους ευθύνη, τους στερείται αυτή η δυνατότητα. Να επισημάνουμε αναφέρει η επιστολή  ότι και την περυσινή χρονιά παρ’ ότι υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών που επιθυμούσαν να διδαχθούν την γερμανική και παρά τις επίμονες προσπάθειες των Συλλόγων Γονέων και των Διευθυντριών των Σχολείων μας προς κάθε Αρμόδιο, δάσκαλος γερμανικών δεν τοποθετήθηκε στα Σχολεία μας.

Οι Σύλλογοι Γονέων ζητούν από τον Υπουργό να ενεργήσει άμεσα ώστε να καλυφθεί το κενό του εκπαιδευτικού Γερμανικών στο σχολείο και να μπορέσει έστω και αργά να ξεκινήσει η διδασκαλία της ξένης γλώσσας που επέλεξαν τα παιδιά.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κα Βασιλική Ζιάκα, στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Βασίλη Σακελλαρίου, στις Διευθύντριες Δημοτικών Σχολείων 3ου και 41ου κκ Ελ. Δημητρίου, Αλ. Μουχτή στη Σχολική Σύμβουλο Γερμανικών κα Γιάννα Κερκινοπούλου, στην Τοπική Επιτροπή Ν. Λάρισας της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας ΠΕ κα Κέλλυ Καμηλούδη, στον Γενικό Πρόξενο της Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη Dr Ingo von Voss, στον Eπίτιμο Πρόξενο της Ομοσπονδίας της Δημοκρατίας της Γερμανίας στον Βόλο κ. Γιώργο Παπαρίζο και στην Oμοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ