ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ Ο Δ. ΓΕΛΑΛΗΣ

διόδιαΣτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διόδια Αιγινίου στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Αθηνών που πραγματοποίησαν οι «Πολίτες για την κατάργηση των διοδίων Αιγινίου» το μεσημέρι της Κυριακής, παρευρέθηκε κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με την παρουσία του βουλευτή Λάρισας Δημήτρη Γελαλή.

Ο βουλευτής και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση, προχωρώντας σε συμβολικό άνοιγμα των διοδίων “επέτρεψαν” για μισή ώρα την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, μοιράζοντας ενημερωτικά έντυπα στους διερχόμενους οδηγούς. 

Στο χαιρετισμό του ο βουλευτής υπογράμμισε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον αγώνα κατά των διοδίων και τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Μαζικά η κοινωνία της Πιερίας αγωνίζεται για την κατάργηση των διοδίων, για να βάλει φρένο στα σχέδια αποκλεισμού του νομού, που εμποδίζουν την ανάπτυξη του τουρισμό, της οικονομίας και οδηγούν τις παραγωγικές μονάδες της περιοχής σε κλείσιμο.

Η συγκυβέρνηση για να προστατέψει τα κέρδη των μεγαλοεργολάβων και των εταιριών εμπορευματοποίησε το δικαίωμα ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών. Οι πολίτες παίζουν τη ζωή τους κορώνα γράμματα, πραγματοποιώντας τις μετακινήσεις τους μέσω επικίνδυνων παράδρομων που δεν πληρούν στοιχειώδεις προδιαγραφές, την ίδια ώρα που οι εταιρείες εκμεταλλεύονται τους εθνικούς δρόμους και εξακολουθούν να εισπράττουν παράνομα διόδια».

Παράλληλα ο βουλευτής κατήγγειλε τον πλήρη αποκλεισμό της περιοχής από την Εθνική Οδό με την αδικαιολόγητη κατεδάφιση της αερογέφυρας. Οι αρμόδιοι έκλεισαν αρχικά την γέφυρα για έξι μήνες και στη συνέχεια προχώρησαν στην κατεδάφιση της, μετατρέποντας την ανατίναξη σε θλιβερό σόου, χωρίς να δώσουν επαρκείς εξηγήσεις για την ακαταλληλότητα, υπέβαλλαν σε νέα ταλαιπωρία τους πολίτες, οδήγησαν σε κοινωνική και οικονομική αποδόμηση την περιοχή και έδειξαν με το χειρότερο τρόπο την περιφρόνηση τους απέναντι στο λαό. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει με όλους τους τρόπους, κοινοβουλευτικά και κινηματικά τους κοινωνικούς αγώνες, στα διόδια, στους δρόμους και αντιστέκεται στην τρομοκρατία των μεγαλοεργολάβων και της συγκυβέρνησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ